Als wij vrouwen mannen zouden zijn

Als wij vrouwen mannen zouden zijn

Het leven van een vrouw gaat niet altijd over rozen.

Het leven van een vrouw gaat niet altijd over rozen. Hoe glamourus en makkelijk ons bestaan er soms ook uitziet, vaak genoeg maken we kennis met gemiste kansen in de liefde en lege avonden. 

Credit: Sami Jo Photography 

Uiteraard hebben we dit voor een groot gedeelte helemaal zelf in de hand, maar het zou al heel veel schelen als het andere geslacht de juiste moves zou nemen op de juiste momenten..

Waarom wij vrouwen wachten op het moment dat mannen de juiste move maken? Simpelweg omdat, wanneer wij najagen wat we willen, we al snel 'overdrijven' en als wanhopig gezien worden. Mannen zeggen op hun beurt dan weer dat wij een mysterie zijn. Dat we niet eens echt weten wat we willen..

Slappe muurbloempjes

De preken van onze ouders, onze favoriete romcoms en de meest romantische boeken hebben ons verteld dat mannen sterke en gepassioneerde wezens zijn. Dat ze najagen wat ze willen en zich niet laten tegenhouden. Maar, hebben we in de realiteit dan wat gemist?

De meeste mannen van tegenwoordig zijn passief en lijken weinig ambities te hebben. Ze staan als muurbloempjes toe te kijken in een kroeg of komen met de meest slappe openingszinnen op je af, om vervolgens kansloos af te druipen.

Wij vrouwen zouden het wel weten

Wat is het dat mannen zo 'futloos' maakt? Wij als vrouwen zouden het wel weten, toch? Als wij mannen zouden zijn, zouden we het heeeuuul anders aanpakken..

[gallery columns="2" link="none" ids="52395,52394"]

Credit: MediaFlickr

Als ik een man zou zijn...

 

1. Zou ik me door niets en niemand laten stoppen

Wanneer ik op stap zou zijn met mijn vrienden en een mooie vrouw zou zien, zou ik naar haar toe gaan en haar vertellen dat ze er goed uitziet. Zonder aan te dringen en te klef te zijn, zou ik haar een drankje aanbieden en naar haar dag vragen. Wel zou ik de rest van de avond hard-to-get spelen, ik zou het niet prettig vinden als ze zich ongemakkelijk zou voelen bij me.

2. Zou ik weten waar ze behoefte aan heeft en daar op inspelen

Ik zou haar mee uit eten vragen, omdat het waarschijnlijk lang geleden is dat een man haar mee uit nam. Als ik haar echt leuk zou vinden, dan zou ik haar voor een tweede keer meevragen. Misschien niet direct de dag erna, maar zeker de avond daarna. Ik kies dan een restaurant waarvan ik weet dat zij het geweldig vindt en zou haar na het eten meevragen naar mijn huis.

Tijdens de date ben ik oprecht geïnteresseerd in haar verleden, maar ook zeker in haar toekomst en bewonder ik haar passie en ambities. Ik word niet dronken, spreek niet met haar af om seks te hebben en zal zorgen dat er geen ongemakkelijke stiltes vallen.

3. Zou ik me nooit inhouden tegenover haar

Als ik haar echt leuk vind, dan vertel ik dat aan haar. Als ik voel dat ik haar wil zien, dan laat ik haar dat weten. Wanneer het wederzijds is, spreken we snel weer eens af. Vind ik het fijn om met haar te praten? Dan zou ik de hele dag tegen haar praten als zij deze gedachten deelt.

4. Zou ik weten wat ik wil, voordat ik het najaag

Als ik een man zou zijn, zou ik precies weten naar wat voor vrouw ik op zoek ben. Ik zou dan ook precies weten wanneer ik haar gevonden heb. Ze zou wonderlijke kwaliteiten hebben, gedreven zijn, ambities hebben, maar ook zeker over gevoel voor humor beschikken, intelligent zijn en een authentieke ziel hebben.

Bij haar zou ik een echte en een geforceerde glimlach herkennen. Ik zou haar mindere eigenschappen accepteren en hier doorheen kijken. Wanneer ik haar zou vinden, zou ik haar nooit meer loslaten.

[gallery columns="2" link="none" ids="52393,52392"] Credit: Theberry / Etsy

5. Zou ik bedachtzaam zijn

Ik zou haar mijn oprechte aandacht schenken en ook oprecht geïnteresseerd zijn in alles wat haar bezighoudt. Ik zou alle kleine details herinneren en haar eigenaardigheden erkennen. Wanneer ik weet wat haar favoriete snoepjes zijn, zal ik deze voor haar kopen en de naam van haar broers en/of zussen vergeet ik niet.

Ik zou liedjes naar haar sturen waarvan ik weet dat ze het fijn vindt om deze te luisteren. En ook al zou ik niet kunnen koken, toch zou ik m'n best doen om haar favoriete gerecht voor haar te bereiden.

6. Zou ik altijd eerlijk zijn tegen haar

Als ik een man zou zijn, zou ik altijd eerlijk zijn tegen haar. Ik zou haar vertellen wanneer dingen wel werken voor mij, maar ook zeker wanneer er dingen zijn die naar mijn mening niet werken. Ik zou haar eerlijk vertellen waarom ik het niet red om haar te zien vanavond, in plaats van niets te laten weten.

Wanneer ik zou denken dat het tijd is voor een break, dan zou ik haar dat eerlijk vertellen en er niet omheen draaien.

7. Zou ik, wanneer ze niet lijkt te bestaan, nooit opgeven

Ik zou verschillende vrouwen leren kennen en hen behandelen als een individu met ieder een eigen leven en eigen dromen. Ik zou er voor zorgen dat deze vrouwen mannen zullen vertrouwen en hen een veilig gevoel geven. Ik zal hen leren dat het, omdat het een of twee keer fout gegaan is, het niet betekent dat elke ervaring met een nieuw persoon verkeerd af zal lopen.

8. Zou ik niet zijn zoals alle andere mannen

Ik zou meer doen dan naar haar fluiten, een drankje aanbieden en haar vertellen dat het 'een lekkerwijf' is. Ik zou meer doen dan haar mee naar huis nemen en haar het bed in praten. Ik zou haar verrassen met mijn oprechtheid en charmes. Ik zou er nooit op aandringen om na het eerste afspraakje en een paar wijntjes het bed in te duiken.

[gallery columns="2" link="none" ids="52401,52402"]

Credit: Media / Thelane

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!