Meer doen in minder tijd - 6 tips om dit makkelijk aan te pakken

Meer doen in minder tijd - 6 tips om dit makkelijk aan te pakken

Zou je je dagen niet zó in kunnen delen dat er mogelijk tijd overblijft? Wij geloven daar wel in en zochten het voor je uit. Hoe kun je meer doen, in minder tijd? Lees het hier! 

Je kent het wel; de hele dag is volgepland, maar ondertussen wil je nog even dit, moet je écht nog even dat en zou je het liefst ook nog even daarheen willen. Een dag bestaat uit 24 uur, maar om alles voor elkaar te krijgen plak je er maar al te graag nog een paar uurtjes achteraan. Helaas is het onmogelijk meer tijd toe te voegen aan je drukke dagen, bekijk het daarom eens van de andere kant..

1. "Early wake up call"

Het is verleidelijk om zo lang mogelijk in bed te blijven liggen, maar aan het einde van de dag heb je alleen jezelf ermee. Zet je wekker op tijd en hou je er ook aan. (Oké, een keer de "snooze" knop indrukken is toegestaan..)

2. Maak een "To-Do" lijstje

Door alles op te schrijven wat er moet gebeuren voorkom je dat je dingen vergeet. Creëer een "To-Do" lijstje met de activiteiten die het meeste prioriteit hebben bovenaan.

3. Wat je nu doet hoeft later niet meer

Soms misschien moeilijk in mee te gaan, maar geloof me, het is écht zo; wat je nu doet hoeft later niet meer! Het is natuurlijk het makkelijkste om de dingen die je minder leuk vindt vooruit te schuiven, maar kom op.. Het moet er toch van komen, dus waarom niet nu? Ook handig is om een of meerdere taken te koppelen.

VOORBEELD: Haal in één keer de boodschappen voor de komende week, dit voorkomt dat je over drie dagen wéér tijd moet maken voor boodschappen!

4. Zorg wel dat het leuk blijft

Tussen het harde werken door moet er ook plaats gemaakt worden voor leuke, spontane dingen. Niet alleen zorgt dit voor afleiding, ook houdt het je scherp. Maak bijvoorbeeld een strandwandeling en waai even uit om er vervolgens weer hard tegenaan te gaan! Stel jezelf erop in om even te knallen en neem genoeg tijd om jezelf te belonen wanneer je je taak voltooid hebt!

5. Ken je zwakke punten

Snel afgeleid door bijvoorbeeld je telefoon? Of kan jij je met geen mogelijkheid concentreren als je mensen om je heen hebt? Zet je telefoon uit of zoek een plekje waar je heerlijk rustig je gang kan gaan. Wees de verleidingen de baas!

6. Vergeet jezelf niet te verwennen

Hé, je bent goed bezig met het indelen van je dagen. Vergeet jezelf daarom niet te belonen! Iedereen heeft een eigen manier om zichzelf te verwennen. Misschien gun je jezelf wat tijd voor een lekker rondje door het park? Of ga jij toch voor die onweerstaanbare macaroons? Because you're worth it!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 september 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!