Werksfeer verbeteren? Handige tips en tricks voor op de werkvloer

Werksfeer verbeteren? Handige tips en tricks voor op de werkvloer

Toen ik mijn eerste dagje mee mocht lopen op de redactie van ThePerfectYou.nl werd ik verrast toen om 12.00 uur het werk werd neergelegd en bijna iedereen zonder broodtrommeltje vertrok naar de gezamenlijke lunchtafel. Ik had overigens wel mijn gesmeerde boterhammetjes mee..

Credit: Cannellevanille

Toen ik vervolgens de hoek om liep zag ik een gedekte tafel met bordjes, bestek en in het midden allemaal lekkere en gezonde dingen voor een heerlijke lunch. Bij ThePerfectYou.nl lunchen ze namelijk iedere middag gezamenlijk met zijn allen: hoe gezellig is dat! Het gaf me direct een warm gevoel.

De werksfeer verbeteren?

Niet alleen onwijs gezellig, ook nog eens stimulerend voor de werknemers. Je voelt je allemaal zo verbonden met elkaar: even lijkt het of je helemaal niet meer op je werkplek zit! Ik, als communicatiestudente, heb geleerd hoe belangrijk het is om in een bedrijf dit soort dingen te organiseren. Door verbondenheid en affiniteit, dus een goede werksfeer, bevorder je de productiviteit. Dat zit hier wel snor!

Met plezier naar je werk

Het is belangrijk dat ook jij met veel plezier naar je werk heen gaat! Je kunt de sfeer op het werk verbeteren door een gezamenlijke lunch te organiseren. Het is vrijblijvend: iedereen die mee wil doen legt een bepaald bedrag per maand in, iemand neemt daar de leiding over en zorgt dat er voor dit bedrag een diversiteit aan boodschappen (via een bezorgservice) op die lunchtafel verschijnt. Speciale verzoekjes mogen natuurlijk ook worden ingediend. Heerlijk en gemakkelijk: voortaan hoef jij alleen nog maar aan te schuiven!

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt doen om de werksfeer te verbeteren:

  1. Laat elke week een andere werknemer iets lekkers bakken en meenemen
  2. Doe een keer spontaan na het werk met het hele team een borrel of ga ergens een hapje eten
  3. Organiseer een leuk teamuitje: doet het ook altijd goed!

Of je nu een baan hebt van 28, 32 of 40 uur, plezier hebben in en op je werk is super belangrijk: je zult er namelijk heel wat uren spenderen! En ik kan me haast niet voorstellen dat er iemand is die deze tijd dan niet zo fijn mogelijk wil maken…

Verbeter je werksfeer

Credit: Urbanfarmgirl
Jessica Jansen

Door

01 september 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!