10 opmerkingen die je nooit moet maken over het vrouwelijk lichaam

10 opmerkingen die je nooit moet maken over het vrouwelijk lichaam

Wanneer we het hebben over onszelf (vrouwen dus) en over onze lichamen, zal iedereen een andere mening hebben. En dan bedoel ik met iedereen eigenlijk 'iedere man'. Het maakt niet uit of het hier gaat over een ex, een scharrel, of Mr. Right, ze zullen altijd denken te weten wat het beste is voor jouw type lichaam, toch? 

Photo Credit: Whitney Justesen

We zeggen misschien heel stoer dat zulke opmerkingen ons niets doen, maar tóch zijn ze niet te negeren of makkelijk weg te stoppen. Daarom zijn er echt bepaalde dingen die bijvoorbeeld jouw lief beter voor zich kan houden..

De mensen om je heen weten het altijd beter. Je kleedt je te netjes, of juist te vulgair. Je bent te dik, of juist veel te dun. Je maakt je te veel zorgen over je lichaam, of je geeft de indruk dat je helemaal niet omkijkt naar jezelf.

10 opmerkingen die je nooit moet maken over het vrouwelijk lichaam

 

1. "Liefie, jij hebt toch helemaal geen dieet nodig?"

Hallo.. Wie ben jij om mij te vertellen wat wel en wat niet te doen met mijn lichaam? Als ik een dieet wil volgen, dan volg ik een dieet! Lief dat je vindt dat mijn lichaam niet hoeft te veranderen, maar het is mijn eigen keus.

2. "Nee, je bent niet dik. Gewoon ietwat mollig.."

MOLLIG?
[gallery columns="2" link="none" ids="58240,58239"]

Photo Credit: Anne Puhlmann 

3. "Hoelang ben je nu al bezig met gezond eten? Is het moeilijk om af te vallen?"

Sorry? Is het misschien moeilijk voor jou om aardig te zijn? Omdat het me niet in een sneltreintempo lukt om af te vallen, betekent het niet dat ik het er moeilijk mee heb.. Misschien ben ik op dit moment al wel tevreden met mijn lichaam!

4. "Ik vind jouw lichaam wel leuk. Het is schattig."

Schattig? Schattig is je kleine nichtje die haar eerste stapjes zet of de nieuwe labrador puppy van je buren. Dat. Is. Schattig.

5. "Het verliezen van een paar kilootjes zal je geen kwaad doen."

Oja? En ben je er er ook van op de hoogte wat jou geen kwaad zal doen... Oordeel niet over mijn lichaam naar aanleiding van mijn de maat van mijn broek of jurk. Maar kijk eens naar de toegevoegde waarde van mij als persoon in jouw leven.

6. "Dat streepjes shirt kleedt niet echt af, zeg maar.."

Ik draag dit shirt omdat ik streepjes mooi vind en zal dit shirt daarom ook blijven dragen. Net als al die andere tops met streepjes.
[gallery columns="2" link="none" ids="58242,58241"]

Photo Credit: Anne Puhlmann 

7. "Je bent echt veel te dun. Eet jij wel?"

Eet ik wel? Misschien ben jij wel helemaal niet op de hoogte van wat ik allemaal eet, maar komt mijn lichaam gewoon niet aan qua gewicht. Waarschijnlijk kom jij al een ons aan door alleen te kijken naar een pizza, ik eet vier stukken en daarna merk ik het pas. Nu jij weer!

8. "Hé, heb je die nieuwe sportschool in de stad al eens uitgeprobeerd?"

Nee, ik heb die nieuwe sportschool met het motto sport-elke-dag-eet-gestoomde-broccoli-drink-water-water-water nog niet geprobeerd.

9. "Mensen moeten zich niet schamen voor hun lichaam. Goed dat jij dat niet doet."

Steken onder water doen vaak het meeste pijn. Wat hij eigenlijk zegt is: "Wauw, normaal gesproken zijn vrouwen met jouw maten niet tevreden over hun lichaam, maar good for you dat jij je erbij neergelegd hebt. Je bent een echt rolmodel voor de andere dikke vrouwen in jouw omgeving."

10. "Echte vrouwen hebben rondingen."

En hoe zit het dan met 'neppe' vrouwen? Wat hebben zij? Zeggen dat een vrouw geen 'echte vrouw' is omdat ze geen rondingen heeft is onrealistisch. Vrouwen, mannen, iedereen komt in andere vormen en andere maten. Verschillende lengtes en verschillende wijdtes. Niemand is hetzelfde en dat is maar goed ook. De definitie van een 'echte vrouw' bestaan dan ook niet.

[gallery columns="2" link="none" ids="58248,58247"] Photo Credit: Anne Puhlmann 
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!