De keiharde, ijskoude waarheid over de meest invaliderende aandoening van het zenuwstelsel

De keiharde, ijskoude waarheid over de meest invaliderende aandoening van het zenuwstelsel

Voordat de IceBucketChallenge de wereld in geroepen werd had je misschien nog nooit eerder gehoord van de ziekte

De IceBucketChallenge. Tja, wat moet er over gezegd worden? (On)bekende mensen zetten zichzelf op video en terwijl de camera draait gooien ze een emmer (ijs)water over zich heen. Waarom? Om meer awareness te generen voor de spierziekte ALS. 

Voordat de IceBucketChallenge de wereld in geroepen werd had je misschien nog nooit eerder gehoord van de ziekte en dus geen idee wat deze verschrikkelijke aandoening inhoudt. Je zette voor een paar minuten gewoon je verstand op 0 om vervolgens gierend van de lach en van top tot teen zeiknat jouw IceBucketChallenge op Facebook te posten. En nu maar wachten op je likes..

Help ALS de wereld uit

Ja, ook wij van ThePerfectWedding.nl, ThePerfectYou.nl en MiniMe.nl zetten ons in voor ALS. Dit is het minste dat wij als bedrijf kunnen doen, toch? Zo stonden we afgelopen vrijdag met z'n allen midden in het centrum van Rotterdam om de Hofplein fontein in te springen. Een hilarisch filmpje (al zeg ik het zelf), maar dit is uiteraard niet waar het om draaide (zie het filmpje hieronder).

De keiharde, ijskoude waarheid

Je timeline wordt waarschijnlijk overspoeld met de grappigste IceBucketChallenge filmpjes en hé, ik snap je echt wanneer je er schoon genoeg van hebt. Maar even één dingetje: voor je gaat klagen wil ik je vragen bovenstaand filmpje te kijken. Een filmpje gemaakt door Anthony Carbajal. Ja, het is een filmpje over de IceBucketChallenge. Maar nee, het is er niet een als zovelen. Anthony is iemand die doodsbang is voor ALS. Waarom? Omdat het onwijs veel voorkomt in zijn familie en hijzelf ook te horen kreeg dat hij ALS heeft.

ice

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!