Zeg vaker JA - 7 redenen waarom we het vaker zouden moeten zeggen

Zeg vaker JA - 7 redenen waarom we het vaker zouden moeten zeggen

Zeg vaker JA! Als je nooit jezelf in het diepe gooit, nooit eens ingaat op een spontane actie, zul je nooit buiten je comfortzone belanden. Wat betekent dingen meemaken die je anders niet zou doen!

Credit: Kathryn

JA zeggen is goed voor je. Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan, dan spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan. En in deze onderstaande 7 redenen kom je er precies achter waarom je vaker JA zou moeten zeggen.

Just say YES and you´ll figure it out afterwards.

1. Praat met vreemden

JA! Het laat je zien dat je vooroordelen vaak niet kloppen, dit neemt voor een volgende keer vooroordelen weg, waardoor je veel meer met een open-mind in het leven komt te staan. Je staat meer voor dingen open, waardoor je ook meer zult leren. Verschillende mensen met verschillende verhalen en verschillende meningen: gewoonweg heel interessant. Laat je verrijken!

2. Zeg vaker JA: Glimlach!

JA! Serieus, als ik een euro kreeg voor het aantal keren dat mensen fronzen naar elkaar op straat zou ik heel rijk zijn. Hoeveel kost het om ja te zeggen tegen een glimlach? Of het nu je baas, de taxichauffeur of de barman is, geef iemand een glimlach. Het is gratis, aantrekkelijk en wetenschappelijk bewezen dat je jezelf en een ander er gelukkiger mee maakt.

LEES OOK: Waarom we lachen en de manier om meer te lachen

3. Ga meer reizen

JA! JA! JA! De voordelen van het op reis gaan zijn oneindig. Maar het even doen ontsnappen van de dagelijkse routine, het automatisme, is het grootste voordeel. Het geeft je een nieuwe dosis kennis, beleving en energie!

LEES OOK: Waarom je moet reizen in je leven

Zeg vaker JA

Credit: 24media

4. Join the party

JA! Maar ik ken helemaal niemand die er is? Nou en? Des te meer reden om te gaan. Nieuwe mensen leren kennen in altijd leuk en interessant. Je weet nooit wat het je in je verdere leven nog brengt!

5. Experimenteer in de keuken

Daar ga je dan richting je werk met je broodtrommeltje met je 6 gesmeerde boterhammen met pindakaas en jawel je twee stuks fruit. Helemaal niks mis mee hoor! Maar je mist zoveel lekkers: tegenwoordig staan er overal zulke lekkere en gezonde recepten, ook op ThePerfectYou.nl, die je uitnodigen om geprobeerd te worden. Niet alleen lekker, ook nog eens super gezond, een echte boost voor je lichaam! 

GA DE UITDAGING AAN: Maak de Maltesertaart met botercrème!

6. Laat zien wie je bent

JA! Heb je het gevoel dat anderen je daarop bekritiseren? Je misschien niet mogen? Dat kan en mag, maar dat is niet jouw probleem. Laat zien wie je écht bent, wat je in dit leven allemaal hebt meegemaakt, hebt doorstaan en hebt bereikt. Wees trots op jezelf!

7. Zeg vaker JA buiten je comfortzone

Nooit naakt gezwommen? Nooit iemand nuchter uitgevraagd? Nooit een nieuwe taal geleerd? Nooit gevist onder het maanlicht? Doe alles! Zeg ja tegen het leven: het is te kort om de wereld niet te ervaren!

Live Life, Enjoy!

Jessica Jansen

Door

20 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!