Sporten met een Personal Trainer - Is het een optie?

Sporten met een Personal Trainer - Is het een optie?

Sporten. Onbewust (of misschien toch stiekem een heel klein beetje bewust) schiet het er nog wel eens bij in. Het is ook niet raar, we hebben tenslotte genoeg andere dingen aan ons hoofd. Maar sporten is zo ongelooflijk goed voor je! Lichamelijk én geestelijk. 

Credit: Longhairstyleshowto / My7s

Zelf ben ik niet heel onsportief. In mijn jonge jaren heb ik paardgereden en gevoetbald, nu geef ik voetbaltraining aan mannetjes van gemiddeld zo’n zeven jaar met een verstandelijke beperking. En oja, ik loop regelmatig (zo’n twee keer in de week) hard. Maar, met het geven van training en het lopen houdt het toch echt wel op.

Ineens heb je het; je wil meer!

Vijf dagen per week ben ik te vinden op de redactie, iets wat ik uiteraard met veel plezier doe. Toch merk ik dat ik meer nodig heb dan alleen schrijven als uitlatingsklep voor m’n energie; ik wil bewegen en momenten hebben waarbij ik m’n verstand op 0 kan zetten; sporten! Ik moet gewoon meer gaan sporten.

Natuurlijk een goede reden omdat de zomer er weer aankomt, maar dus ook om alles wat me bezig houdt in het leven even los te laten en effectieve momentjes voor mezelf te creëren.

Is sporten onder begeleiding van een PT een optie?

Toch is het allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom besloot ik het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken en ging ik op zoek naar hulp. Ik heb iemand nodig die me motiveert en aanspoort en vooral iemand die ervoor zorgt dat ik bezig blijf en volhoud. Zo ben ikzelf het levende bewijs dat sporten je écht beter laat voelen, op welk gebied dan ook.

Een personal trainer, zou dat iets zijn? Ik ben geen bodybuilder (wil dat ook vooral niet worden) en nee, ik ben ook geen model die haar lichaam in tact moet houden.. Maar, waarom zou ik het niet eens proberen? Niet geschoten is tenslotte altijd mis en is het niets voor mij, dan heb ik het in ieder geval geprobeerd!

[gallery columns="2" link="none" ids="53507,53508"]

Photo Credit: Media cache / Fitspoholic

Warrior Strength & Conditioning

Warrior Strength & Conditioning! Klinkt best spannend hè? Niets is minder waar, hoor. Na een goed gesprek met Stefan, oprichter van Warrior Strength & Conditioning en tevens ook Personal Trainer, wist hij me over te halen; sporten met een PT is zoveel meer dan zweten, huilen en denken "Waaaaarom?"

Wie ben je?

Mijn naam is Stefan. Ik ben 27 jaar en opgegroeid met judo. Inmiddels heb ik een carrière als militair achter de rug en me gedurende deze periode nog meer toe kunnen leggen én verdiepen in de sport. Op dit moment begeleid ik sporters in allerlei disciplines in hun conditie en krachttraining.

Daarnaast ben ik zelf nog actief als MMA vechter. Het heeft me altijd gefascineerd hoe atleten, zowel mentaal als fysiek, alles finetunen en de perfecte versie van zichzelf kunnen worden.

Dus je bent nu vooral een echte Personal Trainer?

Ja, dat klopt! Maar laat ik direct het vooroordeel wat de meeste vrouwen hebben over een PT wegnemen: een Personal Trainer is er niet om tegen je te schreeuwen en je aan het huilen te maken. Een Personal Trainer is er juist om rendement te halen uit iedere training, telkens weer. Dat zweet en hard werken gekoppeld zijn aan resultaat, staat als een paal boven water. Het kan mijn ziel echt raken als ik zie dat iemand er echt in gaat geloven en zich er voor de volle 100% ingooit. Dat het 'kwartje' van wilskracht en hoop valt.

"Je moet het zien als rijden met navigatie. De bestemming (in dit geval de doelstellingen) zal, naar gelang, de kwaliteit van trainen snel en doeltreffend bereikt worden. Je zult merken dat je jezelf tijdens de lessen beter leert kennen waardoor je je opgedane kennis gemakkelijk toepast in je dagelijkse leven." aldus Stefan

[gallery columns="2" link="none" ids="53522,53523"]

Credit: Fitspoholic / Fitspoholic

Wij gaan de komende weken samen aan de slag. Vertel, hoe gaan we van start?

Mijn insteek is altijd om iemand handvatten te geven om met regelmaat het leven te vervolgen. Voor mij is iedereen gelijk, of je nu begint aan een eerste les of start aan je laatste. Samen gaan we jouw doelstellingen vooraf bepalen. De doelstellingen hangen af van je fysieke gesteldheid (je blueprint) en is dus voor iedereen anders. Daarnaast neem ik als coach en trainer ook jouw wensen en fysieke competenties mee. Hierdoor zul je merken dat we als nel op een lijn komen.

Eerlijk zijn is de sleutel. Het sugarcoaten van het een of ander is vaak een oorzaak in het verleden waardoor mijn klanten bij mij terecht komen.

En als de doelstellingen en competenties duidelijk zijn?

Ik zie mijn klanten meestal twee tot drie keer per week. Wel moet ik daarbij zeggen dat ik met de meeste klanten dagelijks contact heb over hun sport activiteiten buiten mijn bezoek om. Ook het eetpatroon komt ruim aan bod. Ik heb zo'n breed scala aan sporters dat het lastig is om in een paar zinnen uit te leggen hoe dit in elkaar steekt.

Wat duidelijk mag zijn is dat voeding essentieel is voor een voorspoedige vooruitgang en onmisbaar in een evenwichtig en gezond leven.

Let's do this!

Stefan weet het allemaal mooi te vertellen en te verpakken. Hij heeft genoeg ervaring in zijn vakgebied en weet dus ook echt wel waar hij het over heeft. Maar, of zijn klanten dit ook zo ervaren is wat ik de komende periode zelf mee ga maken. Ik ben er klaar voor, ik ga het gewoon doen: twaalf weken lang, twee keer in de week, trainen onder begeleiding van een Personal Trainer. Let's do this!

Klik hier voor het eerste weekverslag!

pt6

Credit: Media cache

 
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

21 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!