Uitstelgedrag tips - 7 manieren om vooruitschuiven te voorkomen

Uitstelgedrag tips - 7 manieren om vooruitschuiven te voorkomen

Uitstelgedrag tips - 'Vandaag begin ik!' Klinkt deze zin je ook zo bekend in de oren? Je begint de dag heel fanatiek met het maken van je to-do list. Er staan een paar super leuke taken op je lijstje, maar ook minder leuke.  

Credit: Theglitterguide

De super leuke taken kunnen we vaak doorstrepen van onze to-do list, maar de minder leuke daarentegen blijven liggen en dus op ons lijstje staan. Deze neem je mee naar de volgende dag, misschien wel de volgende week, de volgende maand, het volgende jaar… Kortom: je hebt last van uitstelgedrag!

Om met je uitstelgedrag aan het werk te gaan moet je je allereerst bewust worden waar het vandaan komt en wat je eraan kan doen.

1. Maak een to-do list

Het geeft je inzichtelijk wat je nog moet doen. Voordeel: je kan de taken doorstrepen wat zorgt voor een voldaan gevoel. Het voldane gevoel laat je streven om ook de overige taken op je lijstje te voltooien.

2. Uitstelgedrag tips: sta op tijd op!

Het klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar als je elke dag een uurtje eerder opstaat kan je meer doen! Op een gegeven moment went je biologische klok eraan, dit zorgt voor een alertere en energiekere jij!

LEES OOK: 8 tips voor een goede start van de dag

3. Kleine stapjes

Wees realistisch! Vraag niet teveel van jezelf. Als er een grote taak op je ligt te wachten deel deze op in kleinere taakjes. Dit kost je niet teveel energie in één keer.

4. Weg met de verleidingen

Als er teveel verleidingen op de loer liggen dan is de kans groot dat die je aandacht opvragen! Voorkom dit en leg bijvoorbeeld je telefoon weg.

5. Neem eerst de minder leuke taken

Begin de dag met je minst leuke taak, neem daarna de daarna minst leuke taak en werk zo je lijstje af. Beloon jezelf daarna met de leuke en super leuke taken.
LEES OOK10 makkelijke en toepasbare motivatietips

6. Beperk je perfectionisme

Het is een mooie eigenschap dat je alles perfect wilt uitvoeren, maar het kan je ook zó tegenwerken! Zó erg dat je niet eens aan een taak begint. Wees mild naar jezelf. Remember je bent al perfect!

7. Uitstelgedrag tips: begin gewoon!

We willen niet vermijden, we willen aangaan, want dat laat ons groeien en bloeien!
LEES OOK: productief worden - haal de productiviteit uit jezelf

Uitstelgedrag tips Credit: Funnyloves

Jessica Jansen

Door

19 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!