Positief denken - 6 simpele tips voor meer positiviteit in je leven

Positief denken - 6 simpele tips voor meer positiviteit in je leven

Positief denken - Je gedachten zie je als iets natuurlijks en normaal gesproken denk je niet na over die gedachten. Je kledingstijl, je voedingspatroon, je politieke overtuigingen, allemaal dingen die jij op je pad hebt gekozen. Zo ook je gedachten!

Credit: Madewell

Je gedachten zijn gebaseerd op dingen waarin jij gelooft. Je kan niet afvallen als jij niet gelooft dat het je zal gaan lukken. Je kunt niet gelukkig zijn als jij denkt dat jouw leven voorbestemd is om te mislukken. Maar wist je dat je net als het aannemen van een nieuwe kledingstijl ook jouw gedachten kunt aanpakken?

WIST JE DAT: je realiteit wordt gevormd door je overtuigingen. Als je sterk in iets gelooft dan vormt het leven zich daarom heen en zie je het bewijs ervan overal waar je kijkt!

1. Alles is altijd in beweging

Positieve mensen geloven en begrijpen dat alles altijd aan het veranderen is. Dat is goed nieuws: die boze bui verdwijnt wel weer en dat verdrietige gevoel ook! Maak je niet te druk om negatieve emoties, die komen en gaan. Ga er niet teveel in op, ze zijn er gewoon. Het is maar een klein momentje van je mooie leven hier op aarde!

TIP: ook positieve emoties komen en gaan. Probeer van die positieve emoties te genieten als ze er zijn. Wees dankbaar dat ze er zijn, maar klam je er niet aan vast.

2. Mensen zijn van nature goed

Er komen zoveel dingen voorbij in de media die je een naar gevoel kunnen geven van de mensheid. Het is waar, dat soort mensen bestaan. Maar heb je wel eens gekeken naar hoeveel mensen er zijn die goede dingen doen? Blijf geloven dat een mens van nature goed is, dat brengt je niet alleen positiviteit, maar ook veel nieuwe vrienden.

3. Een kans om te leren en te verbeteren

Komt er iets vervelends op je pad, dan staat er wat mooiers op je te wachten. Iedereen op deze wereld heeft problemen, maar iedereen gaat er anders mee om. Zie het als een les die het je wil leren. Alles gebeurt voor een reden! En zonder problemen zou je ook het mooie niet zo waarderen!

[gallery link="file" columns="2" ids="64443,64444"] Credit: Werheartit

4. Positief denken: ik ben uniek

Er is maar één jij! Hoe bijzonder is dat. Daar mag je van genieten en trots op zijn. Positieve mensen leven om te geven. Ze willen met hun talenten wat doen voor de wereld om er een nog fijnere plek van te maken!

Nothing is impossible, the word itself says ´I'm possible´!

5. Ik doe wat ik kan en ik leer elke dag

Het is niet erg als je je to-do list niet afkrijgt, je hebt je best gedaan en meer dan je best kun je niet doen. Elke dag leer je weer een beetje meer over jezelf door situaties waarin je belandt of personen waarmee je in aanraking komt.

6. Liefde is overal

Het leven is waar we ons op focussen. Als we ons focussen op de liefde, zien we overal liefde. Positieve mensen zien liefde in vrienden, familie maar ook in onbekenden, de natuur, de gebouwen en de dieren. Liefde betekent niet alleen romantiek, maar ook vreugde, inspiratie, waardering, vermaak en dankbaar zijn. Je bent altijd omgeven door liefde!

I´ve found that if you love life life will love you right back.

[gallery link="file" columns="2" ids="64468,64471"] Credit: Delightfully/Horngry
Jessica Jansen

Door

13 augustus 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!