De 9 beste beslissingen die je kunt nemen voor een gelukkig leven

De 9 beste beslissingen die je kunt nemen voor een gelukkig leven

Keuzes zijn de bouwstenen van het leven. Bewust of onbewust maken we elke dag keuzes: welke kleding trek ik vandaag aan, ga ik met de auto of de fiets naar m'n werk en wat eten we vanavond.. Natuurlijk zijn sommige keuzes die we maken veel belangrijker dan de ander. Maar gelukkig zijn er geen onbeweeglijke keuzes. Wat goed en waar is, is gebaseerd op je individuele behoeftes en de stand van zaken. Niemand maar alleen jij maakt jouw keuzes.

Credit: Les-belles-donzelles Maar, het maken van de keus is, jammer genoeg, altijd bijgestaan door de vraag "Wat als..". Ga, voor je automatisch conclusies trekt, onderstaande regels eens na. De vier gouden regels voor het maken van keuzes en beslissingen: 1. Timing is alles. 2. Luister naar jezelf. 3. Wees je bewust van je prioriteiten en zorg voor balans. 4. Voorspel je uitkomst. geluk5 Credit: Caiti Borruso

Terwijl de meeste keuzes gemaakt zouden moeten worden onder begeleiding van onze rationele geest, zijn er ook keuzes waarbij we zelden tot nooit zouden moeten twijfelen. Dit zijn vaak wijze keuzes met garantie op het verbeteren van ons geluk:

De 9 beste beslissingen die je kunt nemen voor een gelukkig leven

1. Ga voor levenslange relaties!

Of het nu gaat over een tijdloze vriendschap, een huwelijk of een langdurig partnerschap, levenslange relaties zijn wonderlijk. Er is een zeldzame rijkdom in het loyaal blijven naar mensen wiens vertrouwelijke aanwezigheid al jarenlang aanwezig is. Als je in staat bent levenslange relaties te koesteren en te behouden zegt dat ook heel veel over jou als persoon. Wanneer je een relatie ingaat, of deze nu persoonlijk, zakelijk of vriendschappelijk is, ga deze relatie dan aan alsof hij levenslang moet duren.

2. Investeer. Verspil niet!

Eerlijk is eerlijk, we maken allemaal wel eens fouten op financieel gebied. Maar, het is natuurlijk de bedoeling dat we daar van leren! Vuistregel: het is beter te investeren in dingen die naarmate de tijd strekt in waarde toenemen, dan je geld uit te geven aan dingen die direct in waarde afnemen.

BIJVOORBEELD: Koop een huis in plaats van onnodige woonaccessoires in je huidige appartementje!

geluk1

Credit: Harry Crowder

3. Geef meer om jezelf!

Dagelijks worden we aangespoord om voor onszelf te zorgen, toch zijn er niet heel veel die dit ook daadwerkelijk doen. We dompelen onszelf onder in stress, twijfels en geven onszelf vaak de schuld van dingen die fout gaan. Maar, we kunnen onszelf meer gaan waarderen door heel simpele, kleine acties. Maak een lijstje met jouw persoonlijke prioriteiten en zet je eigen gezondheid op nummer 1!

TIP: Neem iedere dag 30 minuten de tijd om jezelf te 'vertroetelen'. Denk hierbij aan een stevige workout, een kop thee onder het genot van goed gezelschap of een rustgevende massage.

4. Neem kinderen!

Je hoeft geen kinderen van jezelf te hebben om te investeren in de jeugd van de wereld. Een moeder worden of een kind adopteren of sponsoren zijn evenveel waard. Het worden van een voorbeeld in het leven van een kind zal zorgen voor oneindig geluk.

5. Zoek naar jouw levensdoel!

We zijn allemaal geboren om een reden, om een doel. Toch zijn we ons hier niet allemaal bewust van. Ga op zoek naar jouw missie door te begrijpen waarom je geboren bent en voeg jouw talenten en capaciteiten toe aan je dagelijkse routine. Het is misschien niet altijd mogelijk om je capaciteiten en talenten om te zetten in een carrière, maar dat neemt niet weg dat je ze zeker wel kunt beoefenen via hobby's, vrijwilligerswerk of een bijbaan.

6. Kom vooruit door geloof!

Met 'geloof' bedoel ik niet dat je moet geloven in een bepaalde religie. Ik doel hier op het kalmeren van moeilijkheden door constant vertrouwen. Vertrouwen hebben betekent simpelweg dat je er vertrouwen in hebt dat je problemen opgelost zullen worden en dat je vanzelf doorkrijgt welke acties ondernomen moeten worden.

geluk2

Credit: Weheartit

7. Word een architect!

Architecten zijn visionairs; voordat ze beginnen aan project zien zij in hun gedachten al hoe het eindresultaat er uit moet zien. Of ze nu een huis of een gebouw moeten ontwerpen, architecten werken altijd met een blauwdruk van hun meesterwerk. Precies op deze manier zou je een architect van je eigen leven moeten worden. Denk na over je geplande doelen en kom achter een strategie om deze te behalen.

TIP: Voeg deze mentaliteit toe aan je dagelijkse activiteiten om om de huidige versie van jezelf uit te breiden en te vergroten.

8.  Kom voor jezelf op!

Je zult nooit spijt hebben van acties waarbij je op komt voor je eigen rechten, je eigenwaarde en je geloof. Laat van je horen op een beleefde, maar sterke manier.

9. Wijk af van het vertrouwde pad!

Of het nu gaat over het telkens opnieuw terecht komen in dezelfde relaties, of dag in dag uit hetzelfde ondernemen: we zitten allemaal 'vast' in verschillende paden. Afwijken van deze paden heeft veel onderzoek nodig naar de bron van het pad, waarna er vervolgens nieuwe acties toegevoegd moeten worden om nieuwe resultaten te boeken. Het vernieuwen en herschrijven van jouw besluitvorming is de kern voor het beëindigen van negatieve cyclus en negatief gedrag.

Maak keuzes voor het leven van een gelukkig leven

Het maken van keuze is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Door het maken van de juiste keuzes gaan we foute acties uit de weg. En ondanks het feit dat onze keuzes normaal gesproken vaak gebaseerd zijn op onze individuele behoeftes, zijn er ook een aantal onfeilbare keuzes die we zouden moeten maken zonder er meerdere keren over na te hoeven denken. Omdat we weten dat deze keuzes de positiviteit voor ons, maar ook voor anderen, versterkt.

geluk4

Credit: Media Cache

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!