10 manieren om ultiem van het leven te houden

10 manieren om ultiem van het leven te houden

Door ons drukke bestaan merk ik regelmatig dat ikzelf, maar ook de mensen om mij heen, de leuke dingen in het leven regelmatig wegstoppen en/of vergeten. Maar, waarom doen we dat? Het is zo zonde, het leven heeft namelijk zoveel moois te bieden! 

Credit: 100layercake / Handcraftedinvirginia

De glimlach van een vreemde, een koude, sprankelende frisdrank op een bloedhete middag of een blauwe lucht na een heerlijke nachtrust. Het zijn de kleine dingen die je laten zien waarom we er zijn en waarom we van het leven moeten houden.

10 manieren om ultiem van het leven te houden

1. Wees dankbaar!

Wees je bewust van alles om je heen en wees er dankbaar voor. Vertel iemand dat je het waardeert dat hij/zij om je heen is en bedank mensen iedere dag. Door het uiten van jouw dankbaarheid zul je merken hoe goed je het eigenlijk hebt.

2. Eet goed!

Eet heel veel organische groenten, fruit en volkoren. Hierdoor zul je je goed voelen; van binnen én van buiten!

[gallery link="none" ids="49807,49808,49806"]

Credit: Ginnybranch / Seventeendoors / Elorablue

3. Mediteer op jouw eigen manier!

Vind innerlijke rust door te mediteren op een manier die bij jou past. Denk aan yoga, een warm bad, vrij dansen of even je ogen sluiten in de lift.

4. Slaap veel!

Zorg elke nacht voor acht tot negen uur slaap en slaap uit in het weekend. Zet je telefoon uit tijdens je nachtrust en laat alles los. Onthou je dromen!

[gallery columns="2" link="none" ids="49816,49817"]

Credit: Flickr / Scoutmob

5. Beweeg!

Beweeg iedere dag! Ga naar buiten om te joggen door de stad, pak je fiets voor een picnic in het park of laat je een nachtje gaan op de muziek in jouw favoriete kroeg. Bewegen hoeft niet altijd gelinkt te worden 'sporten en moe worden', maak het leuk voor jezelf!

6. Wees er voor anderen!

Wanneer je er voor anderen bent en in staat bent om het verschil te maken, maak je de wereld mooier en beter. Ga bijvoorbeeld aan de slag als vrijwilliger, schenk een anonieme donatie of praat met een dakloze moeder en nodig haar uit voor een lunch. Niet alleen de mensen om je heen, maar ook jij zal hiervan genieten en je zult merken dat het de kleine dingen in het leven zijn die het doen.

[gallery link="none" ids="49802,49803,49804"]

Credit: Ashleyerinphoto / Randomitus / Rufflesandpleats

7. Heb lief!

Maak contact met vreemden, word verliefd op momenten, lach naar de mensen om je heen en word elke dag een beetje meer verliefd op het leven.

8. Lach onbeperkt!

Elke dag gebeuren er zo onwijs veel verschrikkelijke dingen, neem daarom regelmatig de tijd om de (kleine) dingen in jouw leven te vieren. Zorg ook voor genoeg humor. Humor helpt je het leven minder serieus te nemen. En lach! Wanneer we lachen helen we wanneer we de wereld op een nieuwe manier zien.

[gallery link="none" ids="49813,49814,49815"]

Credit: Greenlikebathwater / Mackenziehoran /la-mariniere

9. Durf los te laten!

Leer jezelf aan om alles waar je geen controle over hebt in het leven, ooit eens los te laten. Vergeef jezelf voor fouten die je gemaakt hebt en die je zult maken en vergeef anderen voor de pijn die ze jou bezorgd hebben.

10. Wees een wereldburger!

Reis! Plan avonturen naar het onwetende. Ja, de wereld kan vreemd en eng zijn, maar ook zo ontzettend mooi en verrassend. Lees je in en reis veel. Bestel in het Italiaans een cappuccino in Rome en eet een empanada in Buenos Aires. Geniet van je uitzicht in een café in het Franse MontMartre en fiets door de straten van Amsterdam. En wat dacht je van het beklimmen van de Bell and Drum Tower in Beijing.. De wereld heeft zo veel te bieden!

[gallery link="none" ids="49810,49809,49811"]

Credit: Media cache / Flickr / Modernhepburn

Credit: Goodmenproject

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!