6 redenen om meer tijd met jezelf door te brengen

6 redenen om meer tijd met jezelf door te brengen

Alleen is maar alleen geldt nu even niet. Soms is het heerlijk om even alleen op de bank te zitten en je favoriete serie te kijken zonder gestoord te worden. Het geeft niet, we hebben dat allemaal wel eens nodig. Bovendien is het helemaal niet erg om alleen te zijn! Hier zijn 6 pluspunten om meer tijd met jezelf door te brengen. 

Credit: 500px

Leer jezelf kennen door meer me-time in te roosteren. Zo kom je meer te weten over jouw persoonlijkheid.

6 redenen om meer tijd met jezelf door te brengen

1. Je leert jezelf kennen

Als je begrijpt hoe jij de wereld ziet, dan begrijp je jezelf ook een stuk beter. Zo heb je meer tijd om op te merken hoe je over bepaalde zaken denkt, hoe je gedachten reageren op de buitenwereld en de manier waarop je oordeelt over jezelf en de wereld om je heen. Onbewust denken we de hele dag door, alleen staan we er niet vaak genoeg bij stil.

2. Verlicht stress

Zodra je wat meer tijd aan jezelf besteedt, zul je merken dat de negatieve gedachten vanzelf verdwijnen. Je hebt dan namelijk tijd om rationeel na te denken over je problemen, zo kom je er achter dat het eigenlijk allemaal wel meevalt.

[gallery link="none" columns="2" ids="51620,51621"] Credit: tumblr / bachelorette

3. Je wordt onafhankelijk

Alleen zijn dwingt je om voor jezelf op te komen en zelf de wereld te verkennen. Vaak denken we denken dat we anderen nodig hebben om gelukkig te zijn, maar dat is niet zo. Vind het geluk in jezelf en niet in anderen. Je hebt jezelf en je bent niet voor niets op deze aarde. Dat is genoeg om gelukkig van te worden!

4. Je doet rustiger aan

Het leven is geen race, dus neem je tijd en doe rustig aan. Geniet van de kleine dingen in het leven, wees dankbaar voor het zonnetje dat schijnt of voor die glimlach van een vreemde.

[gallery link="none" columns="2" ids="51623,51624"] Credit: mediatumblr / flickr

5. Het bespaart geld

Alleen zijn is veel goedkoper dan gezellige dingen doen met je vriendinnen. Als je alleen bent, kun je doen en laten wat je zelf wil. Sluit je ogen en denk terug aan het mooie strand waar je afgelopen zomer bent geweest. Prachtig, he? Stel je nu eens voor om je vriendinnen te overtuigen hetzelfde te doen.

6. Alleen zijn is goed

Het klinkt misschien hard, maar we zijn alleen geboren en uiteindelijk gaan we ook alleen dood. Heb je er wel eens bij stilgestaan dat we het grootste deel van ons leven eigenlijk ook alleen zijn. Dat is eigenlijk perfect. Jij bent jij en alleen jij. Je hebt niemand anders nodig.

[gallery link="none" columns="2" ids="51625,51626"] Credit: flickr / flickr

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!