5 redenen om naar je intuïtie te luisteren

5 redenen om naar je intuïtie te luisteren

Ken je dat moment dat je iemand voor het eerst ontmoet of een bepaalde situatie voor het eerst aantreft en een bepaald gevoel overheerst je lichaam. Dat is je intuïtie. Het oergevoel waarbij je in een fractie van een seconde een goed of juist slecht gevoel over iets of iemand hebt. Het is belangrijk om naar je intuïtie te luisteren. 

Photo credit: instagram

Je intuïtie is het belangrijkste gevoel waar je naar moet luisteren. Het is je oergevoel, het eerste dat je voelt als je met iets nieuws te maken hebt. Wij luisteren eigenlijk nog te weinig naar onze intuïtie. Waarom is het goed om deze niet te negeren?

5 redenen om naar je intuïtie te luisteren

Je hoort iemand praten en je denkt: hier kan ik het mee vinden. Dat is je eerste gevoel. Waarom zou je deze negeren? Zet je remmingen opzij en ga erop af. Doe het gewoon, misschien wordt het wel een nieuwe vriendin. En er zijn nog meer voordelen om naar je onderbuikgevoel te luisteren.

1. Liefde ligt op de loer

Je struint door de jungle van het daten en je kunt makkelijk je intuïtie aan de kant schuiven door de goede raad die je vrienden je geven. Maar herinner je je laatste date nog, die opgezet was door vrienden? Door de dingen die hij zei en deed wist je binnen een paar minuten genoeg. Je wist direct dat hij niets voor jou was. Luister naar je gevoel! Zo bespaar je tijd, moeite en negativiteit. Je voelt het echt wel wanneer iemand een potentieel kandidaat is!

2. Ontdek je carrière

Door op je onderbuikgevoel te vertrouwen en een paar risico's te nemen op je werk, kun je een carrière vormen die bij je passies past.

intu3 Photo credit: tuulavintage horngry

3. Reis de wereld over

Je wil verhuizen naar de grote stad? Ga er dan voor. Niet meer nadenken. Zoek een huis en vertrek uit je dorpje. Er is geen betere tijd om de wereld in te gaan dan nu. Ga op zoek naar de plek waar  jij denkt thuis te horen. Dit is de beste tijd om naar je intuïtie te luisteren, want je onderbuikgevoel weet al waar je thuishoort. En is niet bang om het te laten merken.

4. Je wordt de beste jij

Als je thuis blijft zitten in je dagelijkse routine en je laat het leven aan je voorbij schieten, dan leeft je leven jou. Pak het anders aan. Leef je leven. Als je jong bent, zit je barstensvol ambitie. Maak er gebruik van. Zoek uit wat je later écht wilt bereiken. Je hebt lef nodig om jezelf een kans te geven op het leven dat jij wilt. De reis die jij wilt maken. Je intuïtie duwt je in de juiste richting. Zorg dat je ook een beetje lef in je rugzak meeneemt.

5. Respecteer jezelf

Wat gebeurt er als je niet luistert naar je onderbuikgevoel? Je wordt wakker en je voelt je ontevreden over jezelf en je leven. Zorg dat je dit niet overkomt. Volg je intuitie, leer ernaar luisteren. Voelt iets niet goed? Doe het dan niet. Zo wel, ga er dan helemaal voor. Natuurlijk is het moeilijk om je remmingen los te laten, maar uiteindelijk respecteer je jezelf meer.

 intu Photo credit: blueballoons

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!