Gelukkiger zijn - 9 manieren om dit te verwezenlijken

Gelukkiger zijn - 9 manieren om dit te verwezenlijken

Je kent de uitspraak vast wel: Wil je gelukkig zijn? Wees het dan! Een waarheid als een koe! Het zijn de kleine dingen die het doen.. Vaak ben je te druk om daarbij stil te staan. Je rent maar door en door.

Credit: flyingtomato

Juist de gewone, kleine dingen kunnen je in een happy mood brengen! Lees daarom onze 9 simpele manieren om gelukkig (er) te worden.

Gelukkiger zijn - 9 manieren om dit te verwezenlijken

 

1. Amazing grace

Maak eens een lijstje met dingen waar je dankbaar voor bent. Maak de lijst zo groot mogelijk. Je zult zien dat de eerste items die je opschrijft  misschien grote dingen zijn zoals je vriend, je huis, familie, maar maak de lijst zo groot dat je ook kleine dingen gaat opschrijven zoals een heerlijk kopje koffie in de ochtend, je nieuwe Calvin Klein sokken die je hebt gekocht en zo lekker zitten, enzovoort.

2. Sport!

Sporten doet wat met je! Helemaal als je in je eentje sport in alle rust in de natuur. Ga hardlopen en denk helemaal nergens aan, kijk alleen goed om je heen naar wat je ziet. Dat is dé manier om je hoofd leeg te maken. Wat zal dat een heerlijk, gelukkig gevoel geven als je na het rennen op de bank ploft!

3. Mediteren is niet suf

Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat mediteren goed voor je is. Niet alleen voor je geestelijke gezondheid, maar ook je lichamelijke gezondheid. Mediteren is niet zweverig! Op een dag komen er zoveel indrukken op je af, veel dingen spelen in je hoofd, dan is het écht zo gek niet om je hoofd eens leeg te maken. Proberen aan niets te denken. Daar draait het om bij meditatie.

Wist je dat? Als je regelmatig mediteert je ook makkelijker moeilijke situaties aan kunt? Je wordt veerkrachtiger! Dit komt omdat je met mediteren leert je problemen wat meer van een afstand te bekijken en niet meteen te oordelen.

happy

Photo Credit: emmamildone

4. Wat ben ik toch gelukkig!!

Zorg dat je altijd een beetje positief in het leven staat, ook als is het soms allemaal één groot drama. Door je positief in te stellen, zullen juist ook de positieve dingen je opvallen. Ben je heel negatief ingesteld dan komen er ook alleen maar negatieve dingen op je pad omdat je daar alleen maar oog voor hebt!

5. Leg jij de lat voor jezelf te hoog?

Moet je van jezelf zoveel dingen? Leg je de lat voor jezelf misschien iets te hoog? Natuurlijk is het niet gek als je iets wilt bereiken, maar het moet wel haalbaar zijn. Ben je voor jezelf wel eens nagegaan wat je allemaal van jezelf moet? Lees het artikel: Ik moet helemaal niets

6. Leef (gelukkig) in het nu

Wees met je hoofd eens bij het nu. Wat zie je? Wat doe je? Wat hoor je? Wat ruik je? Wat voel je? Sta eens bij dit moment stil. Je moet niet altijd bezig zijn met dingen die staan te gebeuren of terug denken aan dingen die gebeurd zijn. Sta eens wat vaker stil bij het nu.

Goede tip: Probeer juist met gebruikelijke dingen te oefenen om in het nu te zijn. Sta je op de trein te wachten of ben je tanden aan het poetsen, denk dan niet aan wat je morgen gaat doen, maar aan het tandenpoetsen. Wat proef je? Wat ruik je?

happygirls

Photo Credit: interieurdesign

7. Leer nee zeggen

Iedereen doet wel dingen tegen zijn zin in. Af en toe moet dat misschien ook wel. Maar zeg niet te vaak dingen toe waar je geen zin in hebt. Je moet dingen niet doen om andere te pleasen. Stop daar mee! Lees het artikel: Leer nee zeggen!

8. Ben je op de goede gelukkige weg?

Wat wil je eigenlijk in het leven? Denk je wel eens na over wat je nu eigenlijk wilt? Wat wil je bereiken? Wat wil je gedaan hebben? Wie wil je zijn? Ben je op de goede weg? Het geeft je een heel fijn en gelukkig gevoel als je weet dat je op de goede weg zit.

TIP: Heb je geen idee of je op de goede weg zit? Luister gewoon naar je gevoel! Je weet (in je onderbewuste) vast hoe het zit!

9. Vrijwillig?

Je krijgt een goed gevoel van dingen voor anderen doen. Misschien kun jij iemand helpen met de boodschappen? Computerles geven? Of ga eens een kop koffie drinken bij iemand waarvan je weet dat diegene eenzaam is. Dat is 2 vliegen in één klap: jij een goed gevoel en iemand anders wordt geholpen!

Heb je tips of suggesties om gelukkig(er) te leven? Laat het ons weten!

Sarah Glasbergen

Door

18 juni 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!