Zo word je oud en gelukkig met je ware liefde

Zo word je oud en gelukkig met je ware liefde

Vanaf jongs af aan worden wij gevoed met de gedachte dat er ergens een prins op het witte paard is voor ons. Maar cijfers liegen niet: ruim 40 procent van de echtparen in Nederland eindigen in een scheiding. Is ware liefde en ze leefden nog lang en gelukkig gewoon maar een droom?

Credit: Mymodernmet

Vroeger – ja, die goeie ouwe tijd – werkten stelletjes nog aan hun huwelijk om een scheiding te vermijden. Nu lopen wij al weg na een kleine ruzie. Waar is de liefde gebleven, de drang iets te repareren als het kapot is?

Ware liefde bestaat nog wel

Misschien lijkt het wel een Hollywoodfilm: een persoon vinden bij wie je weet dat je de rest van je leven met hem wilt doorbrengen. Een man en vrouw waren vastbesloten om de kracht van ware liefde te vinden. Dit zijn Nate Bingsley en Melissa Joy Kong, in 2012 zette hij het project Loveumentary op en een jaar later gingen ze heel de V.S. door op zoek naar de mooiste liefdesverhalen van onze generatie. Meer dan 100 koppels zijn geïnterviewd en tranen vloeiden rijkelijk, maar het leverde prachtig beeldmateriaal op.

[gallery link="none" columns="2" ids="50581,50582"] Credit: Erin Lindsay Images/ Crystal Franks

6 vondsten voor ware liefde

Hij interviewde homoseksuele koppels, heteroseksuele stelletjes, rijke, arme, religieuze, niet religieuze, stelletjes die net samen zijn en diegenen die al 70 jaar getrouwd zijn. Daaruit kwamen deze zes bijzondere vondsten – die wij absoluut niet mogen vergeten.

1. Maak iedere dag een herinnering

Zorg ervoor dat je iedere dag een dag maakt om nooit te vergeten. Stellen die dit doen, hebben een onlosmakelijke band met elkaar. Je deelt dezelfde herinnering, dezelfde gevoelens van die dag en dat maakt jullie hechter. Dus lach, huil en geniet met elkaar!

2. Blijven samen groeien

Blijf groeien, blijf aan jezelf werken, daag jezelf uit! Overwin obstakels en beleef die gevoelens van overwinning met elkaar. Denk niet aan jezelf, maar ook aan de ander.

3. De 10-seconden regel

Pas je denkwijze aan. In plaats van de vraag: ‘Hoe was je dag?’, probeer om te vraag zo te formuleren dat het bewijst dat je het antwoord echt wilt weten. ‘Waar heb je het hardst om gelachen vandaag?’ of ‘Waarmee heb je jezelf overtroffen vandaag?’. Nate vertelt dat er een stel was van wie het persoonlijke doel was om iedere keer dat zij een afscheidskus aan elkaar gaven, het langer dan 10 seconden moet duren. Zo houden zij de romantiek in hun huwelijk… en het kost maar 10 seconden!

[gallery link="none" columns="2" ids="50583,50584"] Credit: Donebriliantly / Samantha Martin

4. Vecht voor elkaar

Alle stelletjes maakten ruzie, maar vechten niet tegen elkaar. Als je verliefd bent en van iemand houdt dan speel je voor hetzelfde team. Je doel is om er met elkaar uit te komen! Probeer de ander niet te kwetsen, scheld elkaar niet uit, want zeg nou zelf, ook al win je, het voelt niet goed. Nate: “Argue naked if it helps.”

5. Wees niet bang voor liefde

Een vrouw in Georgia gaf het beste advies. En zij zou het moeten weten na 60 jaar. Hun geheim? Wees niet bang om degene te zijn die het meest van de ander houdt.

6. Denk vooruit

Dit is een quote uit een van de interviews van Nate. “Aan het einde van Ty’s leven wil ik dat hij kan zeggen: ‘Terri was the greatest earthly blessing in my life -- the best thing that ever happened to me -- and that I’m a better man because of how she loved me.’” Zo zou je lief moeten hebben.

A successful relationship requires falling in love many times, always with the same person.  — Mignon McLaughlin

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!