10 redenen om meer te knuffelen

Heb jij een goede reden nodig om iemand langdurig te knuffelen? Lees dan snel verder!

Alsof we een reden nodig hebben om in de armen van een geliefde te duiken en urenlang te kroelen. Als iemand zijn armen om je heen slaat, overmant het gevoel van veiligheid en liefde je. Maar mocht je toch nog niet helemaal overtuigd zijn, dan kun je hier nog 10 redenen vinden om meer te knuffelen met elkaar. 

Of het een kleine kneep is of een grote berenknuffel of een lieve kroel, er zijn zat redenen waarom wij regelmatig iemand in de armen moeten nemen. Het doet je goed, echt waar.

10 redenen om meer te knuffelen

1. Waarom niet?

Een knuffel voelt goed. Het gevoel gaat verder dan je denkt. Als we iemand omarmen, komt er een stofje vrij genaamd oxytocin - ofwel knuffelhormoon - het geeft ons een warm gevoel van binnen. Het stofje is ook gelinkt aan de band tussen vrienden of familie. Hierdoor voel je je verbonden met elkaar!

2. Love is in the air

Stelletjes die langer met elkaar knuffelen zijn tevredener dan koppels die dit niet doen. Door de intimiteit verzeker je jezelf en je relatie van een langere levensduur.

3. Pak je teddybeer uit de kast

Het is wetenschappelijk onderzocht door Psychological Science dat knuffelen en aanrakingen je angstgevoelens wegnemen. Uit onderzoek is gebleken dat zelfs knuffelen met een teddybeer mensen helpt om minder angstig te zijn.  

4. Knuffelen is goed voor ons hart

Regelmatige omhelzingen verminderen namelijk het risico op hartziektes, pakken stress en vermoeidheid aan, geven een boost aan het immuunsysteem, verlichten depressies en weren infecties af.

5. Hoe ouder, hoe meer knuffels

Hoe ouder je bent, hoe beter knuffelen voor je is. Je wordt natuurlijk met de jaren fragieler, dus de voordelen van knuffelen zijn goed voor je gezondheid. Misschien voel je je wel eens eenzaam wat stress met zich mee kan brengen, dan is het goed om een geliefde te knuffelen. Dat neemt de gevoelens van eenzaamheid weg!

6. Bewuster van jezelf

Om je heen hoor je minstens een paar keer per dag mensen roepen dat het druk, druk, druk is. Hierdoor sta je minder stil in het hier en nu, wat je eigenlijk voelt en hoe je je wilt voelen.

Een stevige knuffel zorgt ervoor dat je even bewust bent van jezelf. Een knuffel kan je helpen een betere houding aan te nemen, dieper adem te halen en in een meer ontspannen staat te komen.

7. Baby's kroelen

Knuffel je baby, neefje, nichtje, buurmeisje maar zo vaak je kan. Later hebben zij er profijt van! Als ze in hun babyjaren vaak geknuffeld worden, dan kunnen ze beter tegen stress. Alsof we een reden moeten hebben om die kleine kwijlbakjes te knuffelen. Hé, elk excuus is er één!

8. Verricht een goede daad

Vaak weet je niet wat zich precies afspeelt bij iemand anders. Waar de ander mee worstelt. Geef diegene dan een goede, oprechte knuffel. Zo geef je een positieve draai aan iemand slechte dag.

Een simpelere goede daad is er bijna niet!

9. Slaap lekkerder

Voordat je gaat slapen, ga eens in elkaars armen liggen. Zo word je de ochtend daarna heerlijk wakker. En wat is nu leuker dan in de armen van je lief wakker te worden?

10. Verlaagt je bloeddruk

"Doe jij eens de afwas!" Met een knalrood hoofd en buiten adem van woede schreeuw je dit naar je lief. Loop naar hem toe (niet om hem een klap te geven) en sluit hem in je armen. Het werkt bloeddrukverlagend. Als iemand jou aanraakt, gaat de sensatie die je huid voelt naar je hersenen.

Zo krijgt je zenuwstelsel een seintje dat je bloeddruk verlaagd moet worden. Het is dus echt goed voor je gezondheid.
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 maart 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!