Dé manier om van je digitale verslaving af te komen

Dé manier om van je digitale verslaving af te komen

Niemand kan meer zonder zijn telefoon, computer, tablet of alle andere beeldschermen die per dag op ons af komen. Hoe blijf je anders up-to-date? Alleen het nadeel van al deze beeldschermen is dat je ogen er slechter van worden, we er slecht, of zelfs niet meer van kunnen slapen en we vooral afkickverschijnselen vertonen als we onze telefoon niet in de buurt hebben..  Soms loopt je hoofd gewoonweg over en heb je behoefte aan balans in je leven.

 Credit: flickr.com

Stel je voor; heerlijk tot rust komen op een prachtige plek, zonder telefoon en/of computer.. Onmogelijk? Neehoor! Volg een Digital Detox kuur en kom helemaal tot jezelf! Ben jij klaar voor een natuurlijke balans tussen jou en je telefoon?

Digitale verslaving ofwel Digital Detox

Door middel van een therapie doe je afstand doen van alle elektronische apparaten. Het ritme van de 'natuurlijke manier van het leven' terugkrijgen staat hierin centraal. Door middel van yoga, fietsen, schilderen, workshops volgen, wandelingen maken en vooral gezond eten ga je aan de slag  met jezelf . De afkickverschijnselen van je telefoon blijven weg omdat je bezig bent met het vinden van de rust in jezelf. De detox duurt ongeveer een week en verschilt met de plek waarop je de detox gaat doen.

De werking van Digital Detox

Door de verschillende activiteiten die je gaat doen in een week of misschien wel in twee weken moet de werking zijn dat je de balans weer gaat terugvinden in je leven. De drang naar het even tussendoor surfen op social media wordt minder en je sms gedrag zal ook afnemen. Weer praten met elkaar en vooral het app-contact achterwegen laten is het doel van digital detoxen. Ondanks de invloeden van het web zou er door de detox een balans in je leven komen en deze balans dient als klankbord voor de toekomst. We like!!

Voorbeelden van Digital Detox locaties

 

1. Camp Grounded

Camp Grounded in Californië is een kamp voor volwassen waarin het detoxen van de telefoon centraal staat. Er zijn speciale 'no phone zones' waarin je niet eens een telefoon mag zien! Gedurende een week leer je hier om zonder elektronische apparaten te functioneren.

no-phone-zone

 Credit: campgrounded

2. Via Yoga 

Via Yoga in Mexico gaat het 'detoxing' proces op een hele andere manier te lijf, namelijk alleen via yoga en surf! Door middel van verschillende activiteiten op een dag te plannen zoals surfen, strand yoga, en pilates verzekeren ze dat je telefoon ver van je vandaan blijft.

yogaatjes

Credit: viayoga.com

3. Dublin Detox

Dublin is een wereldstad, het is er druk en er bevinden zich bussen vol met toeristen. Tóch is het een van de meest unieke plekken om tot rust te komen en te detoxen! Het luxe hotel Westin Dublin biedt een survival tas en een kluis om al je apparaten in te stoppen. De verleiding is klein in dit hotel omdat je de volle aandacht van het personeel krijgt; je kan geworden gemasseerd in je kamer en je wordt elke dag wakker gemaakt met ontbijt op bed. De centrale ligging van het hotel biedt je ook de gelegenheid om Dublin is te bekijken zonder je telefoon en met je gehele aandacht!

dublin-west

Credit: thewestindublin.com

Nederland heeft helaas nog weinig aangesloten bedrijven voor Digital Detox, dus zou je een therapie willen uitproberen dan moet je wat verder reizen. Maar, het is het meer dan waard! We houden jullie op de hoogte wat betreft het detoxen in Nederland!

Meer informatie over het detoxen in het buitenland? thedigitaldetox.org

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!