Solliciteren via social media, zo doe je het

Solliciteren via social media, zo doe je het

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die zijn of haar baan is verloren. Misschien heb jij zelf geen baan meer.. Dit is erg moeilijk en je doet er alles aan om een baan te bemachtigen maar dat kost veel tijd en energie. Waarschijnlijk ben je bekend met deze methodes maar je kunt dus ook via social media solliciteren! Maar hoe doe je dat precies? Wij leggen het uit! 

Credit: Shannon Lee Miller

Solliciteren via social media, zo doe je het

Tegenwoordig gaat elke werkgever naar Google om sollicitanten op te zoeken. Het is daarom goed dat je te vinden bent op alle social media platforms waar zij informatie over jou kunnen vinden. Let dus ook op met bepaalde foto's en andere berichten op social media omdat dat altijd terug te vinden is!

Solliciteren via Facebook

Facebook is vooral een sociaal platform. Hier zet je waarschijnlijk veel foto's, berichtjes en filmpjes op die gericht zijn op jouw vrienden en dus niet op jouw toekomstige baas. Je kunt het altijd afschermen en er dus voor zorgen dat alleen vrienden die informatie kunnen zien. Maar wat jij op het internet post, is altijd terug te vinden en dat kun je nooit helemaal weghalen.

Houd dus altijd in jouw achterhoofd wanneer je iets post of je wel wilt dat een toekomstige baas dat ziet. Het is lastig om Facebook te gebruiken om een baan te vinden maar dan moet je vooral jouw netwerk gebruiken en inzetten met het zoeken naar een job.

Solliciteren via Twitter

Twitter is ideaal om in te zetten om een baan te vinden. De beste manier is om een groot netwerk op te bouwen door middel van contacten zoeken met anderen. Reageer op tweets, begin gesprekken en retweet veel andere tweets. Op die manier wordt je overal gezien en bouw je een band op met degenen waar je contact mee houdt. Daarnaast kun je heel makkelijk gebruikmaken van het icoontjes # en @ voor woorden of zinnen.

Anderen die op dezelfde woord of zin zoeken, krijgen ook jouw tweet te zien. Misschien zet je wel een tweet online met de tekst: ik wil graag bij @H&M werken! #baanzoeken. Wie weet merkt H&M dit op en nodigt jou uit voor een gesprek.

socialmedia Photo Credit: socialmouths

Solliciteren via LinkedIn

Een volledig ingevulde LinkedIn pagina is een must have voor het zoeken van een baan. Deze social media is zakelijk gericht. Er zijn veel werkgevers die op deze social media zoeken en misschien jou ook tegenkomen. Je kunt je heel makkelijk aanmelden voor meerdere groepen waar je in gesprek kunt komen met anderen. Vul dus alles in met betrekking op jouw stages en oude banen, kies een leuke maar vooral professionele foto uit en netwerk met anderen! You can do it! 

Solliciteren via Pinterest

Via Pinterest kun je goed jouw creatieve kant laten zien maar dat is niet altijd even belangrijk bij elke baan. Zoek je wel een baan in de creatieve richting dan raden wij jou zeker aan om een super Pinterest account te maken. Bekijk onze Pinterest ter inspiratie. Daardoor val je op en hebben zij meteen een goed beeld van jou!

Heb je nog hulp nodig met solliciteren, lees het item Solliciteren, zo doe je dat. Het draait vooral om het breed inzetten van jouw krachten op social media gebied. Schrijf je overal in, ga een gesprek aan en reageer op anderen. Op die manier vindt je wel jouw droombaan.

Solliciteren via Youtube

Ook met Youtube kun je heel creatief en opvallen! Lindsay Blackwell is hier een geweldig voorbeeld van! Ze wilde graag Social Media Director worden bij de University of Michigan en ze heeft een uniek en leuk filmpje gemaakt om op te vallen. Bekijk het filmpje nu!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!