Motivatie tips - 10 simpele en makkelijk toepasbare tips

Motivatie tips - 10 simpele en makkelijk toepasbare tips

Je moet nog dit, je moet nog dat.. En oja, ook die staat nog op je wachten. Hoe meer er gedaan moet worden, hoe minder de motivatie lijkt. Niet heel handig, want de dingen die je te doen staan, moeten toch echt gaan gebeuren.. 

Photo Credit: Walk The Moon

De motivatie lijkt dichterbij te zijn dan je eigenlijk denkt. Er zijn namelijk tien heel simpele, makkelijk toepasbare motivatie tips. Vanaf nu dus écht geen excuus meer voor het uitstellen van jouw taken!

Motivatie tips

10 simpele en makkelijk toepasbare tips

 

1. Begin!

Van uitstel, komt afstel. Dus begin gewoon! Zodra je start met hetgeen wat gebeuren moet,  zul je merken dat het waarschijnlijk reuze meevalt en je vanzelf in een flow belandt waardoor het ook nog eens sneller klaar is dan verwacht.

2. Kijk niet te ver vooruit

Al een tijdje bezig met iets waar geen eind aan lijkt te komen? Geen paniek! Kijk niet te ver vooruit waardoor je alleen maar zult denken dat het einde nog niet in zicht is. Wees trots op hetgeen dat je nu voltooid hebt, gun jezelf tijd!

3. Zelf reflectie

Blijf op de hoogte van jezelf. Reflecteer jezelf dagelijks en geef opbouwende kritiek. Heb je negatieve gedachtes om weten te zetten in positieve, motiverende gedachtes? Niet? Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je dit morgen wel doet?

4. Ga op zoek naar inspiratie

Vind je geen inspiratie in je nabije omgeving? Ga er dan naar op zoek!  Vind een artikel of video waar je geïnspireerd door raakt. Een pakkende tekst of de juiste muziek kan je écht weer met beide benen op de grond krijgen.

LEES OOK: Het filmpje dat je niet mag missen als je opgepept moet worden

5. Stel prioriteiten

Loopt je hoofd over van dingen die nog moeten gebeuren en zie je door de bomen het bos niet meer? Maak een to-do lijstje! Begin met de taken die de meeste prioriteit hebben, zodat de lijst je een duidelijk overzicht geeft van jouw verantwoordelijkheden en doelen.

motivatie-tips-2 Photo Credit: 28 media / Fico

6. Motivatie kanaal

Heb je tip nummer 4 opgevolgd, maar raak je uitgekeken op dat ene liedje of artikel? Zet jouw zoektocht naar inspirerende middelen dan voort! Verzamel artikelen, quotes, video's en liedjes en bundel deze als jouw persoonlijke motivatie kanaal!

LEES OOK: 10 inspirerende quotes

7. Vind niet opnieuw het wiel uit

In je drukke leventje heb je al zo weinig tijd, dus het zonde om de tijd die je hebt te verspillen aan dingen die eigenlijk al voor je klaar staan. Vraag de mensen om je heen hoe zij bepaalde dingen aanpakken en luister naar het advies dat zij geven.

8. Lach!

Het kan knap lastig zijn om jezelf constant aan het werk te zetten en het beste te verlangen. Vergeet daarom niet te lachen en maak tijd vrij voor afleiding: ga picknicken in het park met je kinderen of plan een filmavond in met vriendinnen.

LEES OOK: Waarom we lachen en de manier om meer te lachen

LEES OOK: Vergeet niet te lachen, de wereld is zó mooi!

9. Zorg voor een opgeruimde omgeving

Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimde geest. Een opgeruimde geest zorgt dan weer voor een heldere kijk op dingen. Geloof het of niet, een rommelige omgeving zal leiden tot een rommelige gedachtengang. Ruim op!

LEES OOK: 7 tips voor het organiseren van je kledingkast

10. Zet al je excuses eens op een rij

Wat is de reden dat je dingen telkens weer uit weet te stellen? En waar komen jouw excuses vandaan? Maak een overzicht van al deze redenen en bekijk elke factor in je leven: werk, familie, geld, gezondheid, etc. Weegt iedere reden even zwaar mee?

motivatie-tips-3 Photo Credit: Vallitova / Lara Wernet

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!