Hoe word ik gelukkig? - 12 manieren om gelukkig te worden

Hoe word ik gelukkig? - 12 manieren om gelukkig te worden

Hoe word ik gelukkig? Wat is geluk? Dit zijn vragen die de mensheid eeuwenlang bezighoudt. Zit geluk in de kleine dingen in het leven zoals je lief die spontaan - en helemaal uit zichzelf - bloemen meebrengt. Of juist in het behalen van grote successen. Toch zijn er nog dingen die je niet weet over geluk. 

Photo Credit: lovelyclusters

Heb je altijd al willen weten wat er tussen jou en gelukkig zijn instaat? Hier zijn 12 dingen die je moet weten over geluk.

Hoe word ik gelukkig?

12 manieren om écht gelukkig te worden

 

1. Gelukkig zijn is een keuze

Aristoteles zei: "Happiness depends upon ourselves". Waarschijnlijk is de simpelste manier om geluk te vinden de acceptatie dat wij ons eigen geluk in handen hebben. Het is zelfs zo dat ruim 40 procent van onze welstand ligt bij ons.

HOE DAN? Neem positieve gewoontes over, dwing jezelf bijvoorbeeld om te lachen. Langzaamaan ga je je van binnen vrolijker voelen.

2. Het weer doet ertoe

Als je genoeg zonnestralen te zien krijgt, dan ben je vrolijker dan mensen die weinig van de zon (kunnen) genieten. Er is namelijk een samenhang tussen milde zomers en winters en geluk.

Mild klimaat kan je mood een boost geven, terwijl koudere temperaturen een negatief effect hebben op mensen. Vandaar dat we in de winter chagrijnig zijn!

3. Geluk heeft een geur

Ben je op zoek naar geluk, dan is het tijd om even te stoppen en aan rozen te ruiken. Uit onderzoek aan de universiteit in Florida is gebleken dat de geur van bloemen een positief effect heeft op je emoties.

watisgeluk2

Photo Credit: lovelycuster / paradiselifestyle

4. Muziek is altijd goed

Muziek roept vaak een bepaalde emotie bij je op. Als je vrolijke, ubpbeat muziek luistert dan krijgt je stemming een opkikker. Please don't stop the music.

5. Hoe ouder, hoe blijer

Jong en blij? Vast wel. Maar het schijnt dat juist de oudere generatie veel tevredener is met haar leven. Ach, dat wisten we al. Leeftijd is maar een getal, het is hoe oud je in je hart bent!

6. Help een ander

Door iemand anders te helpen, bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of door een goede daad, geeft ons een goed gevoel van binnen. Iedereen heeft wel eens hulp nodig, ook jij.

Zou je het dan niet fijn vinden als er mensen voor je klaarstaan?

watisgeluk Photo Credit: laurenconrad / marcandangel

7. Blijheid is aanstekelijk

Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Als je jezelf omringt met vrolijke mensen dan is de kans groot dat je vanzelf blijer wordt. Het schijnt dat als een goede vriend van je blij is, verhoogt het jouw blijheid met 15 procent!

8. Je baan heeft invloed

Geluk is gelinkt aan je baan. Ben je tevreden met je baan dan is de kans groot dat je over het algemeen ook blij bent met jezelf en je leven.

9. Er zijn 18 verschillende glimlachen

Wetenschappers zijn erachter gekomen dat er ruim 18 verschillende glimlachen zijn voor een mens. Het varieert van een vrolijke lach tot een schaamtevol lachje. Lach!

watisgeluk3 Photo Credit: lovelyclusters / lovelyclusters

10. Eten maakt blij

Vertel ons iets nieuws! Van eten worden we blij, dat wisten we al. De sleutels tot een snelle gelukboost zijn noten, kip en melk.

Deze bevatten tryptofaan, een stofje dat zorgt voor de productie van serotine, wat weer leidt tot een geluksgevoel.

11. Dieren maken je gelukkiger

Onze trouwe viervoeters, ahw, wat houden we van ze! Als je je huisdier aait, dan komt er oxytocin vrij, het knuffelhormoon, en dat maakt ons gelukkiger. Het goedje verlaagt ons stressgevoel en vermindert de hoge bloeddruk.

12. Goedemorgen!

Mensen zijn gelukkiger in de ochtend. De beste periodes beginnen vroeg in de ochtend. Daarom moet je deze 5 dingen doen voor 8 uur 's ochtends.

Credit: H.Post 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!