8 tips voor een goede start van de dag

8 tips voor een goede start van de dag

Maandag! Vele verklaren mij voor gek, maar ik vind het heerlijk om weer aan de slag te gaan. Zondagavond denk ik aan alle leuke dingen die ik aankomende week ga doen! Hoe kun je jouw week goed beginnen? Hier zijn onze tips!

Photo Credit: etsy photoshootblogger

Als je positief aan je week begint, dan is de kans groot dat de dagen zo voorbij vliegen.

8 tips voor een goede start van de dag

 

1. Maak een lijst

Lijstjes zijn verhelderend. Maak lijstjes wat je deze week wilt bereiken. Of je dit nu digitaal doet of gewoon op schrijft en op je bureau legt, het kan allebei. Probeer je aan deze lijstjes te houden en niet veel nieuwe dingen gedurende week te bedenken. Je zult zien aan het einde van de week ben je dan helemaal voldaan!

2. Begin georganiseerd

Een werkplek die netjes is werkt zoveel lekkerder! Zorg dat je of in het weekend je werkplek netjes maakt of maak er een vrijdagritueel van!

3. Begin niet met je mail

Je kunt op maandagochtend de hele ochtend wel vullen met je mail. Dat is zonde, maak een start met een project of taak die je op je lijst hebt gezet. Pak je mail voor lunchtijd op! Tenzij je natuurlijk iets belangrijks verwacht wat in het weekend is binnen gekomen.

laptop Photo Credit: Dustjacketattic

4. Goede voornemens

Je hebt vast wel goede voornemens. Begin met deze voornemens op een maandag. Een nieuwe week en weer nieuwe kansen!

5. Je hebt een hele week

Als je heel enthousiast bent over een project dan begin je hier vol overgave aan. Vergeet niet dat je een hele week hebt! Verspreid je week.

6. Begin eerder

Een goed begin... Precies! Begin daarom op maandag juist wat eerder. Je kunt dan net wat meer doen op een dag. En veel mensen zijn 's ochtends ook het meest productief!

fiets Photo Credit: etsy

7. Sportritueel

Sporten is belangrijk op gezond en fit te blijven. Niet altijd heb je er zin in na een dag werken. Doe dit in ieder geval op maandagavond.

Wat er de rest van de week ook gebeurt, dan heb je alvast één keer sporten erop zitten!

8. Tenslotte..

Doe wat je leuk vindt! Zoals Steve Jobs zei: "Kijk in de spiegel. Als je een paar dagen in de spiegel kijkt en je bent niet gelukkig, verander dan wat!"

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!