Wat vrouwen beter kunnen dan mannen op de werkvloer

Wat vrouwen beter kunnen dan mannen op de werkvloer

Wij vrouwen moeten ons vaak bewijzen tegenover onze mannelijke tegenspelers. Dit is natuurlijk helemaal niet nodig, zeker gezien het feit dat is bewezen dat wij vrouwen beter kunnen multitasken en daarnaast beter kunnen parkeren (ja, echt!). Wij zeggen: women on top, ook op de werkvloer! Dit zijn de vrouwelijke keys tot succes!

Photo Credit: annarike

Daarnaast zijn er op de vaak bezochte werkvloer ook een aantal dingen die ons ladies een stuk sterker maken dan onze mannelijke wederhelft.

1. Luisteren: het scheppen van een band

Een perfecte vrouwelijke eigenschap om het startschot mee af te lossen: luisteren! As we know zijn vele mannen besmet met het Oost-Indisch doof syndroom of maken ze zich op cruciale momenten schuldig aan de 'het-ene-oor-in-en-het-andere-oor-uit'- regel. Ook op de werkvloer kan dit averechts werken en zorgen voor awkward situaties. Gelukkig zijn wij vrouwen er om bij te springen met ons luisterend oor! Het luisteren naar collega's en omgeving zorgt er voor dat er een bepaalde band wordt geschept die onmisbaar is om op een juiste manier te kunnen functioneren.

2. Vrouwelijke duizendpoot: geen taak is ons teveel!

Wij vrouwen zijn gezegend met een waar multitasking talent! Waar mannen struikelen over hun overvolle to-do-list, weten wij verschillende taken gelijktijdig af te handelen. Het vermogen om meer dingen tegelijk te doen mond onder andere uit in beroepen zoals secretaresse, verpleegster en productieassistente. En laten we eerlijk zijn: dergelijke functies worden door menig man enorm onderschat (maar wij weten wel beter!).

[gallery link="none" columns="2" ids="58726,58724"] Photo Credit: statusmagonline / mediacache

3. Vrouwelijke intuïtie: inspelen op situaties

Algemeen bekend is dat onze intuïtie ons doorgaans niet snel in de steek laat. Ook dit werpt onder andere op de werkvloer haar vruchten af. Vrouwelijke intuïtie kan er onder andere voor zorgen dat er wordt in gezien wat er in een bepaalde situatie moet gebeuren, wie er zorg nodig heeft of waar het dreigt mis te gaan. Op deze manier kunnen vrouwen conflicten zien aankomen en tijdig zien op te lossen, dan wel te voorkomen.

4. Sociaal: het onderhouden van relaties

Onder andere in managementfuncties is het van groot belang dat relaties met belangrijke partijen op een goede manier onderhouden worden. Vrouwen zijn vaak een stuk socialer ingesteld dan de man en zorgen op en rondom de werkvloer graag voor een fijne en gemoedelijke sfeer. Ze steken met alle liefde hun handen uit de mouwen voor hun werknemers en zijn goed in het geven van complimentjes en het uiten van hun waardering. Mannelijke leidinggevenden daar in tegen kunnen nog al eens moeite hebben met het geven van een compliment.... inderdaad mannen: waardering moet je uitspreken!

[gallery link="none" columns="2" ids="58731,58732"] Photo Credit: wwd / bananwow

5. Communicatie: de vrouwelijke sleutel tot succes!

Onze mannelijke wederhelft wijst ons er dagelijks op dat we zijn oren van zijn kop afkletsen, en ook je vader mompelt enkel knikkend mee als je hem voor de zoveelste keer trakteert op een avondje daughter to daddy talk. Maar hé, communicatie is, zeker op de werkvloer, vaak de sleutel tot succes! Door het veelvuldig communiceren orden je je gedachtegang en daarnaast maak je dingen bespreekbaar die in andere situaties vaak niet besproken worden.

6. De 'wij'-gedachte: de kracht van teamwork

Egoïstisch, wij? Allesbehalve! Bewezen is dat vrouwen vaak in wij-gedachten denken, wat teamwork vaak een stuk gemakkelijker maakt. Want zeg nou zelf: vele handen maken licht werk, toch?!

Credit: Carrièretijger.nl

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!