8 manieren om positief door het leven te gaan

8 manieren om positief door het leven te gaan

Volgens Psychologie Magazine geeft een positieve levenshouding een gezonder lijf, betere sociale contacten en meer succes en voldoening in het leven. Dat willen we allemaal wel!  Makkelijker gezegd dan gedaan, want soms bestaat het leven nou eenmaal niet uit regenbogen en zonneschijn. Wij hebben een aantal tips hoe je tóch positief kunt blijven!

Photo Credit: web.stagram

Positief blijven doe je zo! 8 manieren om positief door het leven te gaan.

1. Do what you love

De makkelijkste manier om happy te zijn is simpelweg dingen te doen waar je gelukkig van wordt. Als je niet weet wat dat is, kom er dan achter. Onderneem in ieder geval actie! Het is bewezen dat  nietsdoen ontevreden en ongelukkig maakt.

2. Tijd heelt alle wonden

Nouja, in ieder geval bijna alle dan. Bedenk dat sommige dingen gewoon tijd nodig hebben. Als je ergens mee zit, vraag dan aan jezelf: "maakt dit over een maand nog uit?". Zo niet, dan heeft het geen zin om je er druk over te maken. En als je écht een rotdag hebt, hou dan in gedachten dat zelfs de ergste dag voorbij gaat (wijze woorden van Shakespeare)!

3. Ga naar de sportschool

Yes, wij weten het als geen ander, het kan soms een hels karwei zijn om van die bank af te komen en jezelf naar de sportschool te slepen. Maar niemand is ooit oprecht gelukkig geworden van een doelloos avondje televisiekijken en met sporten maak je bovendien een stofje (fenylethylamie) aan die voor een gelukzalig gevoel zorgt.

positief1

Photo Credit: brixton

4. Schrijf complimentjes op

De mensheid is van nature gewend om zich op negatieve dingen te richten in plaats van de positieve. Zo gaat dat ook met complimentjes: die vergeten we, terwijl negatieve opmerkingen vaak blijven hangen. Dit kun je voorkomen door alle complimentjes op te schrijven. Voel je je down, kijk je gewoon even in je complimentjesboek om jezelf er aan te herinneren hoe leuk, lief en aardig je bent!

5. Socializen!

Tijd voor jezelf is belangrijk, maar contact met anderen ook. Fijne vriendschappen en sociale activiteiten kosten geen energie, maar leveren het juist op. Als je ergens mee zit, maakt je het alleen maar erger door het voor jezelf te houden. Een probleem lijkt dan vaak veel erger dan het eigenlijk is! Het is een cliché, maar erover praten helpt echt.

6. Just say no

Een veelvoorkomende reden waarom mensen ongelukkig zijn is omdat ze niet hun eigen leven leiden. Zeg jij vaak 'ja' om anderen - vrienden, familie, de maatschappij - te pleasen, je je verplicht voelt of ze niet wilt teleurstellen? Stop hiermee! Leer nee te zeggen. Je kunt het nou eenmaal niet iedereen naar de zin maken in het leven en je bent veel gelukkiger als je kunt zien wie je wilt zijn. Tips hoe je dit moet doen? Lees ons artikel over nee zeggen!

7. Vroeg naar bed

Slapen is gezond! Je lichaam herstelt zich en je gedachten worden geordend. En wie vroeg naar bed gaat, kan een uurtje vroeger opstaan. Dit werkt als een soort lichttherapie en dat zorgt dat je biologische klok beter werkt. Win-win situatie dus.

positief3

Photo Credit: flickr

8. Cherish your memories

Ben je in een negatieve mood, denk dan een leuke herinneringen. Dit hoeven echt geen grote gebeurtenissen te zijn! Ten eerste omdat die meestal goed zijn voor een flinke smile op je gezicht. Maar ook omdat het je er aan herinnert dat er in de toekomst ook goede dingen zullen zijn. Het komt wel goed!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!