10 gewoontes van gelukkige mensen en meer

10 gewoontes van gelukkige mensen en meer

Gelukkig zijn. Hoe moet dat eigenlijk? Er zijn duizenden therapieën over geschreven en miljoenen artikelen over het fenomeen 'gelukkig'. Waar word je eigenlijk gelukkig van en hoe kan je dat gevoel zo lang mogelijk volhouden? 

Photo Credit: apoggia / connecteddots

Volgens vele vrouwen zit het in de kleine dingen van het leven. Toch zijn er verschillende gewoontes die er soms insluipen waar iedere vrouw erg blij van wordt!

1. Wees dankbaar

Het is zo gewoon, elke dag gezond wakker worden in je vertrouwde bed. Probeer jezelf eens in te beelden hoe het zou zijn als dat warme bed in het vertrouwde huis wegviel..

2. Omring je met liefdevolle mensen

Soms komt het zo aanwaaien, een goede vriendin, een fijne collega, of een zorgzame buurvrouw. Deze mensen lijken vanzelfsprekend waardoor je soms onbewust niet genoeg laat merken dat je om ze geeft. Koester daarom deze liefdevolle mensen en laat dit ook blijken. Het warme gevoel van binnen wordt hierdoor gestimuleerd en daar komt het: geluk zit in de kleine dingen (een lach, een klopje op de schouder of gewoon een beetje aandacht).

gelukkig Photo Credit: quicklikesilver

3. Gluur niet bij de buur

Het is vaak zo makkelijk en onbewust doen we het allemaal; onszelf vergelijken met anderen. Maar, waarom eigenlijk? Is het écht nodig? Het is helemaal niet belangrijk of iemand anders mooier is of meer heeft dan jij. Volg je eigen droom en kijk niet naar anderen, maar kijk vooruit!

4. Ga voor goud

Het uitstellen van het volgen van je droom is iets wat iedereen herkent. Sommige dromen zijn misschien niet heel realistisch, maar waar een wil is, is een weg! Storm je droom achterna en zie de hobbels in de weg als obstakels die je bij elke overwinning sterker maken!

5. Lach!

Het leven bevat ups en downs, na regen komt niet voor niets zonneschijn.. Een grapje hier en daar verlicht de pijn en kan er ook voor zorgen dat de sfeer wat fijner wordt. P.S. lachen is te goed voor je buikspieren! Try this at home!

smile Photo Credit: 500px

6. Laat het los

Het piekeren over een deadline, of het lang nadenken over de oplossingen van dat probleem bij je vriendin. Durf het te laten gaan, hierdoor heeft je hoofd de tijd om eens na te denken wat je gelukkig maakt. Verdiep je eens in het recept voor die heerlijke cheesecake of doe eens gek en ga naar buiten voor een dansje in de regen!

7. Durf te vergeven

Een bepaalde, vervelende situatie tussen jou en je beste vriendin is gebeurd en kan niet meer teruggedraaid worden. Iets wat wel kan is het vergeven en vergeten; als je die kwade gevoelens namelijk blijft ophopen, wordt het steeds erger en uiteindelijk heb je alleen jezelf ermee. Probeer er uit te komen en neem geen radicale beslissingen. Als het probleem opgelost is en de lucht geklaard is zal je merken dat dit een hele opluchting is!

8. Eten

Ja, heerlijk eten is soms precies waar je aan toe bent! Samen met de mensen waar je van houdt, maar het kan ook heerlijk zijn in je eentje. In de keuken staan en een prachtmaaltijd maken doet niet iedereen, maar probeer het eens en herhaal dit bijvoorbeeld een vaste dag in de week. Gegarandeerd dat je meer geniet van je avondmaal!

food Photo Credit: sarahheinen / mynameisyeh

9. Blijf leren

Probeer eens een keer iets nieuws en daag jezelf uit. Het achterna gaan van je dromen komt met vele hobbels in de weg, maar zie dit als iets positiefs en leer ervan.

10. Relativeer

Soms eens goed achterover leunen en nadenken over het leven is wel zo relativerend. Het betekent dat je soms de acties van de afgelopen weken moet nagaan en put daar ook iets positiefs uit. Er zijn de afgelopen week vast genoeg dingen langsgekomen die jouw leven op een positieve manier beïnvloed hebben!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!