Meisjesdromen - Wat we vroeger wilden worden

Meisjesdromen - Wat we vroeger wilden worden

Remember? De zorgeloze tijden dat je als klein (en schattig!) meisje door het leven huppelde met de gedachte dat niets onmogelijk is, dat elke denkbare droom uitkomt en buitenspeelsessies met vriendinnetjes je dagelijkse bezigheid was? We do! Wat we ook weten is dat we tijdens deze zorgeloze jaren droomden van een toekomst vol glitter & glamour en veel kleding. 

Photo Credit: Melange Photography

Wat wilde jij vroeger worden? Wij nemen je mee in een reis terug naar de tijd en schotelen je de meest populair meisjesdromen voor.

Assepoester als inspiratie: prinses

Door sprookjes à la Assepoester, Doornroosje en Sneeuwwitje werden wij wekelijks, al dan niet dagelijks meegenomen naar een wereld vol roze hoepeljurken, weelderige blonde haren en natuurlijk het reddende prins op het witte paard. Na een aantal zeursessies bij je moeder kreeg ook jij voor je verjaardag een echte prinsessenjurk en waande je je samen met je vriendinnetjes in ware Disney sferen. Vastbesloten hield je vast aan de gedachte ooit een echte prinses te worden, niet wetende dat dit eigenlijk een onmogelijke droom is. Heerlijk, die speelse onwetendheid!

Liefde voor alles met vier poten: dierenarts

Elke kat, hond en zelfs muis die zich in jouw omgeving waande, veroverde jouw kleine kinderhartje. Oké, laten we eerlijk zijn... het spelen met de kat van de buurvrouw ging er soms ietwat ruw aan toe, en ook de hond van de overkant moest er wekelijks aan doen geloven, maar elke aai, kus en knuffel werd met gemeende liefde uitgedeeld.  Terwijl we gillend achter Snuf het Konijn aanrenden, vertelden we onze ouders hoopvol dat een toekomst als dierenarts jouw roeping was. Want jij wist wel hoe je Blub de Vis vrolijk kon krijgen als hij zonder enige beweging op de bodem hing. Ahhh!

[gallery link="none" columns="2" ids="58706,58709"]

Photo Credit: theberry /flickr404

Beroemd zoals op televisie

Met de borstel dienend als microfoon in je handen en Britney Spears als grootste voorbeeld in ons kleine achterhoofdje gaf je het gezin (en daarmee de hele buurt) swingende optredens op muziek van Kinderen voor Kinderen. 'Op een Onbewoond Eiland', 'Verliefd op de Meester' en 'Ik Word Miljonair' is slechts een kleine greep uit muziekcollectie op onze toenmalige kindercd-speler.

Je droom was om later net zo beroemd te worden als de gillende koters uit deze Gooische kindermuziekband en je deed er dan ook alles aan om de hele omgeving hiervan (zingend) op de hoogte te stellen. En ohja: je lieftallige moeder heeft meerdere van je zangsessies vastgelegd op videoband; denk jij wat ik denk? King size back popcorn erbij en kijken maar!

De eeuwig glimlachende stewardess

De eerste keer dat je samen met je ouders, jongere broertje en zusje de grote hallen van Schiphol binnenwandelde, keek jij je grote puppy ogen uit! Eenmaal in het vliegtuig aangekomen werd je bediend door knappe vrouwen in blauwe pakjes die al glimlachend door de gangen van het vliegtuig paradeerden. De blauw geklede vrouwen gaven jou elke keer nét dat beetje extra aandacht en bij het verlaten van het vliegtuig vroeg je aan mama of 'die lieve mevrouw' misschien niet met jullie mee mocht op vakantie. Vanaf dat moment had jij als klein meisje je toekomst al helemaal voor ogen: jij wilde net zo worden als zij, beginnend bij jouw eigen stewardessenpakje!

[gallery link="none" columns="2" ids="58711,58710"]

Photo Credit: lepetittom / glamour

Make-up, haar: restylen maar!

Naarmate je als klein meisje 'ouder' werd, werd de interesse voor uiterlijk vertoon stapje bij stapje groter. Ook jij was trotse bezitter van de kap pop met lange blonde haren en wimpers die reikten tot het plafon. Deze make-up pop had een ereplekje naast je bed en werd behandeld als een Griekse godin. Waar de pop uit de verpakking werd getoverd als een schone, blonde barbie doll, was deze na slechts een week besmeurd met blauwe oogschaduw, een net iets te felle blush en, let's not forget, roze lipstick all over the face. Ook het haar had je onderworpen aan een fikse restyling en was voorzien van knoopachtige vlechten waar jij uitermate trots op was. Na een bezoekje met je moeder aan de kapper was jij overtuigd: later duik jij tussen de poederkwasten, krulspelden en last but not least... heel veel kleurrijke make-up!

Groot, heel groot!

Natuurlijk kunnen we het ons allemaal nog als gisteren herinneren: die lieve juffrouw die bij binnenkomst altijd een praatje met je maakte, je moeder die je elke avond liefdevol in slaap zong en dat meisje uit de bovenbouw waar je met grote ogen tegenop keek. Tijdens het slapen gaan wenste jij dat je snel (het liefst zo snel mogelijk!) net zo groot als hen werd.

Zij hadden het immers in jouw ogen helemaal gemaakt en mochten veel meer dan dat jij op dat moment mocht. Gelukkig kreeg je voor kerst je eerste paar prinsessen hakjes waardoor jij je met trots tien jaar ouder voelde. En ohja: na een diepe duik in de make-uptas van je moeder beschilderde je met trots je hele gezicht... want grote mensen, die dragen natuurlijk make-up; hoe meer, hoe beter!

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!