Zo kun je 's avonds na je werk ontspannen - 6 tips

Zo kun je 's avonds na je werk ontspannen - 6 tips

Juist als jouw werk of gezin voor een lange tijd om nummer 1 staat is het soms weer even zoeken waar jij nou happy en ontspannen raakt.

Rennen en vliegen zo kun jij jezelf het beste omschrijven? Dan kun je best een dosis me-time gebruiken. En daarmee bedoelen we niet je mail beantwoorden tijdens je lievelingsfilm. Omdat me-time in jouw woordenboek niet voorkomt hierbij 6 tips om 's avonds na je werk even bij te tanken.

1. Picknick of ga uit eten

Hup naar het park of strand met een gevulde picknick mand, of juist lekker een restaurantje in. Ga samen met iemand of alleen, maar net waar je behoefte aan hebt. De buitenlucht is altijd goed voor je en doordat je niet thuis bent, kun je helemaal ontspannen. O ja, laat wel je telefoon uit!

2. Mediteren

Deze tip is een échte inkopper, maar toch zetten we deze op nummer 2. Waarom? Juist omdat het écht ontspant. Stap uit je comfort-zone en doe ook eens dingen die niet zo gebruikelijk zijn.

3. Drink ergens een wijntje

Doe gewoon ‘s avonds ook eens wat anders. Me-time hoeft niet perse tijd voor je alleen te zijn. Het gaat erom dat je je ontspant. Vraag aan je vriendin of partner om gezellig ergens een wijntje te gaan drinken.

4. Geniet van het koken

Afhalen is voor jou eigenlijk je vorm van onstpanning? Draai het eens om. Doe uitgebreid boodschappen en probeer te genieten van het koken en dus ook het eten. Steek de kaarstjes thuis aan en zet een lekker muziekje op en in plaats van “kijk eens hoe snel ik spaghetti kan klaarmaken” neem je nu alle tijd.

TIP: Ga voor een tapas avond. Het eten van allemaal kleine hapjes kan een avondvullend programma zijn!

5. Scrubben

Eerst afbouwen dan opbouwen. Of te wel begin je avond met een douche op bad buurt en scrub je helemaal. Daarna lekker een maskertje op, insmeren met een fijne lotion en manicure voor je nagels. Zet hierbij een fijn muziekje op en zorg dat je niets van dit alles met haast doet.

6. Magazine night

Een boek lezen is voor sommige ontspanning andere kunnen zich lastig concentreren of de rust vinden. Ben jij zo iemand? Waarom koop je niet eens een relaxt tijdschrift over ook een relaxt onderwerp denk aan; Reizen, Yoga, de Flow etc. Je kunt dan stomweg lekkere bladeren en de verhaaltjes lezen waar jij zin in hebt.

Zo kun je 's avonds na je werk ontspannen! Wat is jouw tip voor me-time? Laat het ons weten!

Sarah Glasbergen

Door

15 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!