Wisselen van baan in 10 eenvoudige stappen

Wisselen van baan in 10 eenvoudige stappen

Bewonder jij personen die hun baan opzeggen en iets gaan doen wat ze helemaal geweldig vinden? Je vindt jouw werk wel leuk maar je houdt niet van jouw baan.. Je durft niet goed te switchen van baan maar stiekem wil je dat wel. Wij geven jou een aantal stappen hoe je het wel kunt doen!

Photo Credit: Chi-hagihara.tumblr.com

Ga ervoor! Met deze 10 stappen ga je nu eindelijk iets doen waar je hart écht ligt.

Wisselen van baan in 10 stappen

 

Stap 1. Bedenk wat je vroeger wilde worden als klein meisje

Vaak ontstaan jouw echte passies al als je klein bent. Deze dromen worden vaak weggedrukt door real life. Dus bedenk wat je toen wilde worden. Wilde je dierenarts, juf of brandweerman worden? Door hier over na te denken, maak je de eerste stap om te vinden waar jij van houdt.

Stap 2. Denk niet aan geld

Als je al het geld van de wereld had, wat zou je dat het allerliefste willen doen? Wil je dan reizen? Alle tijd met jouw kinderen doorbrengen? Wil je een organisatie oprichten voor misbruikte vrouwen? Natuurlijk is geld belangrijk maar laat het niet in jouw weg staan! Anders werk je op de plek wat je niet geweldig vindt, maar je hebt wel geld. Maar maakt geld echt gelukkig?

working-girl

Photo Credit: witanddelight.tumblr.com

Stap 3. Vraag het aan jouw vrienden

Je bent niet altijd degene die het beste kunt inschatten wat het beste voor jou is. Vraag aan vrienden en familie, wat zij denken dat jij zou moeten gaan doen. Wat denken zij waar jij gelukkig van wordt?

Stap 4. Bezoek een website van een hogeschool

Scan de lijst met opleidingen en bedenk welke opleiding je nu zou gaan doen als je mogelijkheid had. Hierdoor krijg je een goed idee van wat je leuk vindt. [gallery link="file" columns="2" ids="39699,39698"]

Photo Credit: chriscraymer.com

Stap 5. Identificeer jouw persoonlijke held

Bewonder jij iemand, misschien jouw moeder, vriendin of Oprah? Zoek contact met jouw held en ga in gesprek. Hoe heeft zij haar goal bereikt en welke stappen heeft zij ondernomen? Als je haar niet zo makkelijk kunt bereiken, zoals Oprah, lees je dan in over haar geschiedenis en goals.

Stap 6. Eindstap

Als je al deze stappen hebt ondernomen, schrijf deze dan op. Schrijf ook op waar je goed in bent. Je bent misschien goed in het bakken van de lekkerste chocoladetaart, goed in luisteren of je bent goed met dieren. Schrijf ze allemaal op. Als je daar klaar mee bent, maak dan van beiden een top 4. Hieruit leer je veel en je komt op leuke ideeën voor een eventuele carrièreswitch.

working-girl-2

Photo Credit: witanddelight.tumblr.com

En wat nu?

Je weet nu wat je wilt gaan doen en alles wat je nu nog nodig hebt, is héél véél lef. Maak de volgende stappen om het verschil te gaan maken:

Stap 7. Carrière adviseur

Praat met een carrière adviseur. Zij hebben heel veel informatie en ideeën voor jou. Zij zijn tevens een onbekende voor jou dus zij zijn als ware een spiegel voor jou. Ze vertellen waarvoor het staat en geen rekening houden met jouw gevoelens, zoals je moeder altijd doet.

Stap 8.  De macht van social media

Word actief op social media kanalen, dus Twitter, Facebook en LinkedIn. Twitter is ideaal om werk en informatie te zoeken. Heel veel mensen zijn actief op dit kanaal en geven ook veel informatie. Reageer op personen, ga personen volgen en vraag naar informatie. Je wordt er zeker wijzer van!

working-girl-3

Photo Credit: brandymelvilleusa.com

Stap 9.  Sparen

Als je er echt zeker van bent om een carrièreswitch te maken, begin dan met sparen! Des te meer geld je op jouw rekening hebt staan, hoe zekerder je voelt!

Stap 10. Doen!

Just do it! Je moet het doen zodat je weet dat je het geweldig gaat vinden. Ook al neem je een kleine stap zoals het volgen van salsa lessen of echt het veranderen van een baan, just do it.

Je weet nu precies hoe je het kunt aanpakken. Stap voor stap is het uitgelegd voor jou, je hoeft het alleen nog maar te doen. Durf jij het aan?

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

22 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!