Alles wat je van de hippietijd en hippies kunt leren

Alles wat je van de hippietijd en hippies kunt leren

De hippietijd is terug! En dit kunnen wij ervan leren.

Wie dacht dat hippietijd een ding uit de sixties en seventies zou blijven zal zich de afgelopen tijd flink verbaasd hebben. Say hello to the return of peace and love! Toegegeven, taferelen als in Woodstock zijn voorgoed verleden tijd, maar de laatste tijd zien we duidelijk hippie-invloeden terug. Vooral kleding en sieraden, maar ook eten en levensstijl.

Peace, love and flowerpower: de hippietijd is terug van weggeweest. Alles wat je van de hippietijd en hippies kunt leren!

De originele hippies

Wie je het ook vraagt, iedereen zal een andere uitleg van de term 'hippie' geven. In principe zijn hippies jongeren uit de jaren zestig die op een andere manier dan 'normaal' was wilden leven en de bedenkers van Flower Power. Ze waren tegen materialisme en protesteerden tegen oorlog en geweld. Hippies hadden een zeer herkenbare kledingstijl: kleurrijke, losse kleren die vaak versierd waren met bloemen. Zowel de jongens als meisjes hadden lang haar.

Kleding

Natuurlijk is de kleding anno 2015 wel in een modern jasje gestoken, maar de herkomst is duidelijk aanwezig. Bloemenprint, peace tekens, haarbandjes of bohemian sandaaltjes zien we in bijna elke winkel in de kledingrekken hangen. Tegenwoordig noemen we deze stijl ook wel 'bohemian' of 'boho chic'. Nicole Richie en de Olsen twins staan al jaren bekend om deze stijl.

Sieraden

Zelfs in onze sieradenkist komen veel hippie-achtige sieraden terug. Winkels en webshops staan vol met oorbellen, kettingen en armbandjes met het razend populaire vredesteken. Maar ook steentjes in alle vormen en maten passen bij deze stijl.

Lifestyle

We drukken ons nog zacht uit als we zeggen dat niet iedereen een groot fan was van hippies. Maar voor hun idealisme valt best wat te zeggen. Peace and love bijvoorbeeld! Hippies geloofden in wereldvrede, waarom wij niet? Natuurlijk zijn sommige dingen achterhaald, maar de moderne hippie kan de vroegere idealen een hedendaagse interpretatie geven. We leven in een te gehaaste samenleving en we mogen ons best eens inzetten om daar wat aan te doen! Kortom: wees relax en heb respect voor je medemens.

Eten

Steeds meer mensen eten tegenwoordig biologisch. Dit heeft meer met hippies te maken dan je misschien denkt. Hippies waren gek op de natuur en aten het liefst onbespoten. Vaak verbouwden ze hun groenten zelf. Het milieubewuste van de hippies is nog zoiets wat anno 2012 nog bést wat meer doorgevoerd kan worden. Wil je weten biologisch eten nou eigenlijk inhoudt? Check ons artikel erover.

Op vakantie in hippie-stijl

Zin in een echte onbezorgde vakantie? Ga op reis in hippie-stijl! Huur of koop een oud volkswagenbusje en maak er een echt Flower Power busje van. Lekker muziekje op en rijden maar! Elke bestemming is goed, maar neem wel de tijd om de omgeving te ontdekken. Niks moet, alles mag. Oja, enne.. laat je haardroger en stijltang een keertje thuis. Relaxed is het motto!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

07 januari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!