8 stappen om een themafeest te organiseren

8 stappen om een themafeest te organiseren

Houd je van het organiseren van feestjes en heb je graag jouw vrienden over de vloer? Heb je ooit gedacht aan een themafeestje, bijvoorbeeld voor Pasen. Hoe leuk is dat! Het organiseren van een feestje kost wel veel tijd en er zijn ook kosten aan gebonden dus hou hier rekening mee! Laat je inspireren.. 

Je kunt een themafeestje organiseren voor een verjaardag, babyshower of dit weekend met Pasen!

8 stappen om een themafeest te organiseren

 

Stap 1: Wanneer?

Bedenk een aantal data met tijden en stel deze voor aan jouw vrienden. Het is beter om eerst te overleggen in plaats van na de uitnodigingen te hebben gemaakt, te horen krijgen dat zij niet kunnen. Plan het feestje ook niet tijdens verplichte vrije dagen. Veel mensen hebben dan al plannen of ze gaan op vakantie. Het is ook veel leuker om tussen die dagen een feestje te hebben voor de afwisseling!

Stap 2: Pasen of Halloween

Kies een thema. Dat is natuurlijk heel belangrijk voor een themafeestje! Denk na over het jaargetijde zodat jouw vriendinnen niet in een jurkje komen terwijl het buiten vriest. Als jouw vrienden niet comfortabel in hun kostuums of outfits voelen dan wordt het feestje waarschijnlijk geen succes. Wij hebben een aantal leuke ideeën:

  • Gemaskerd feestje
  • Als jouw favoriete idool
  • Kies een eeuw uit zoals de jaren '50
  • Casino
  • Harry Potter
  • Pasen

Stap 3: Plaats van het feest

Kies een plek uit waar je het feestje gaat houden. Je kunt het natuurlijk in jouw eigen huis vieren maar je kunt ook een zaal huren. Denk na over de bereikbaarheid van de plek, de slaapplekken van de gasten en past bij jouw thema. Als je het viert in een speelhal dan is het misschien leuk om het thema cartoons te doen. Pas dus de locatie aan op het thema of versier het op de juiste manier zodat het past.

Stap 4: Keuze van je outfit

Kies jouw outfit uit. Jij bent the center of attention dus je moet er goed uit zien wat past bij het thema. Als je uitnodigingen maakt kun je jouw vrienden ook een adresje geven voor kostuums zodat zij ook weten waar zij terecht kunnen. Je mag best overdressed zijn op een thema feestje dus pak helemaal uit!

Stap 5: Eten en drinken

Bedenk wat je jouw vrienden eten wilt geven. Ga je een cateringbedrijf inhuren, maak je alles zelf of schakel je hulp in van jouw moeder? Als je de hapjes zelf maakt, zorg er dan voor dat je het op tijd maakt anders dan zit je daarmee in jouw maag tijdens het plannen van de andere dingen.

Stap 6: Zaaltje of thuis?

Ook al huur je een zaaltje die al aangekleed is, versier de zaal wel. Maak het helemaal gepast op het thema en dat zeiden we al, je kunt niet te gek gaan met een thema feestje.

Stap 7: Muziek

Kies jouw muziek. Doe inspiratie op op het internet. Als je een thema hebt zoals de jaren ´50, zorg er dan voor dat je alleen muziek draait uit die tijd. Vraag anderen voor muziek zodat je dat kunt afspelen tijdens de avond.

Stap 8: Zekerheid

Zorg dat je spullen achter de hand hebt. Vier je het buiten? Zorg ervoor dat je een partytent hebt voor als het gaat regenen. Sla genoeg drank en hapjes in voor de zekerheid en vertel ook jouw buren dat je een feestje houdt voor eventuele geluidsoverlast. Misschien wordt het opeens bloedheet.. Zorg voor waaiers in de zomer. Bedenk alle doemscenario's en bereid je voor.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!