3 manieren hoe om te gaan met een nieuwe baas

3 manieren hoe om te gaan met een nieuwe baas

Een nieuwe leidinggevende kan de nodige stress met zich meebrengen. In het ergste geval kan het zelfs het einde van je carrière betekenen. Om het zover niet te laten komen, geven wij je wat tips over hoe je om kunt gaan met een nieuwe baas! 

Credit: darlingmagazine

Een vrees voor iedere werknemer die het goed kan vinden met zijn huidige manager: hij vertrekt en er komt een nieuwe leidinggevende. Hoe ga je hier mee om?

3 manieren hoe om te gaan met een nieuwe baas

 

1. Maak contact

Vraag om een kort gesprek om elkaar beter te leren kennen. Stel jezelf voor en vertel over je werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen het bedrijf. Bespreek ook eventuele problemen die er spelen op je afdeling en probeer probleemoplossend te denken. Hierdoor kom je niet over als een zeur of klikspaan, maar als een goede werknemer. Vertel je nieuwe leidinggevende eventueel ook je verwachtingen die je van hem of haar hebt.

2. Communiceer

Ga niet in de veelvoorkomende fout door te denken dat de omgang met je nieuwe baas hetzelfde is als die met je oude baas. Vraag zo snel mogelijk aan je nieuwe manager hoe hij aangesproken wil worden. Is hij heel zakelijk en afstandelijk of juist heel open en vriendelijk?

Vraag ook hoe je hem het beste kunt bereiken: per mail, telefoon of liever persoonlijk? Op deze manier geef je je nieuwe baas een goede indruk en geef je hem vertrouwen dat je een goede werknemer voor hem zult zijn.

3. Leef je in

Probeer je in te leven in de situatie van je nieuwe manager. Het is voor jou wellicht een stressvolle periode, omdat je moet om leren gaan met een nieuwe leidinggevende. Maar voor hem of haar is het net zo stressvol. Hij of zij krijgt opeens een team onder zich dat hij moet zien te leiden, maar moet eerst wegwijs gemaakt worden binnen jullie groep. Help je manager daar bij en een goede band met hem op. Uiteindelijk zul je hier de vruchten van plukken!

Heb jij nog goede tips over hoe je kunt omgaan met een nieuwe baas of leidinggevende? Laat het ons weten!
[gallery link="file" columns="2" ids="45027,45028"] Photo Credit: designconundrum / missmoss
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

12 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!