De oplossing voor je enkele sok probleem

De oplossing voor je enkele sok probleem

Stappenplan voor je enkele sok probleem

Sokken. Het is dat ik ze nodig heb om warme voeten te krijgen, anders had ik ze het liefst zo snel mogelijk het raam uitgegooid. Op een of andere manier is het namelijk altijd hetzelfde liedje wanneer ik mijn sokken in de wasmachine stop. Nee, eigenlijk begint het hele feest wanneer ik ze uit de machine haal. Er is namelijk altijd maar één sok die het wassen overleeft. 

De ander? Die verdwijnt regelmatig op mysterieuze wijze. Mocht het je bekend voorkomen, dan kan ik je bij deze geruststellen: na het volgen van het onderstaand stappenplan en het lezen van de tips heb jij al je sokken volledig onder controle. Halleluja: de oplossing voor je enkele sok probleem.

Stappenplan voor je enkele sok probleem

1. Zoek al je sokken bij elkaar en verzamel ze op een grote ongeorganiseerde hoop.

2. Deze stap heet The Matchmaker: zorg dat de sokken die bij elkaar horen, nu ook echt bij elkaar blijven.

3. Heb je single socks? Geef deze dan een even een plekje langs de zijlijn. Hier kom ik straks op terug. Een paar sokken waarvan je twijfelt of ze het organiseren waard zijn? Beeld je dan in dat je op een hip feestje bent en iemand je vraagt je schoenen uit te doen. Kippenvel bij de gedachten dat iemand je in díe sokken ziet? Weg ermee!

4. Verdeel de matchende sokken onder in verschillende categorieën. Denk hierbij aan warme, wollen  sokken, dunne, lange sokken en enkelsokjes. Zo weet je je sokken op een snelle manier terug te vinden. En voorkom je dat de hele la op zijn kop wordt gegooid.

sok2

Photo Credit: wanelo / etsy

4 handige tips

Tip 1: Mooie kast!

Bij de Ikea heb je van die handige manden die je in een la kunt doen. Rol al je sokken hier keurig in op!

Tip 2: Bescherm je sokken tegen mysterieuze verdwijningen

Ken je die waszakjes met ritssluiting? Handig om bijvoorbeeld je bh's in te doen voordat je deze in de wasmachine stopt. Ooit wel eens geprobeerd om in plaats van je bh's, je sokken in het zakje te stoppen? Doen! Als ze dan nog weten te verdwijnen...

sokPhoto Credit: colleen / mediacache

Tip 3: Organiseer een missing mate systeem

Kun jij geen afscheid nemen van je single socks en wil je ze nog één kans geven, organiseer dan het missing mate systeemBewaar al je eenzame sokken op een bepaalde plek (bijvoorbeeld op een prikbord, of aan je verwarming) en geef ze één maand de tijd om de "verloren vriendjes" terug te vinden. Na een hele maand nog steeds geen gehoor? Ga dan gauw verder naar de volgende tip..

Tip 4: Geef je single socks een mooie eindbestemming

Dus jij kunt écht no way afscheid nemen van je trouwe, eenzame sokken? We vergeven het je, er is nog hoop:

  1. Heb je droge handen? Smeer je handen voor het slapen in met moisturizing crème en laat je sokken functioneren als handschoen gedurende de nacht. Zo geef je de crème de mogelijkheid om goed in te trekken.
  2. Heel simpel: gebruik je sokken als stofdoek!

 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!