10 manieren om aardiger te zijn tegen anderen

10 manieren om aardiger te zijn tegen anderen

Verricht een goede daad vandaag en wees aardig tegen je medemens.

Het is niet duur om aardig te zijn tegen anderen. Het kost eigenlijk helemaal niets! Je maakt een ander blij met wat vriendelijkheid en daardoor ga jij je ook zeker weten beter voelen. Zwaai bijvoorbeeld naar een onbekende of help een oude oma de straat oversteken.

10 manieren om aardiger te zijn tegen anderen

1. Zwaai

Zoals je op de fiets zwaait als je iemand ziet of bedankt voor het voorlaten, zwaai dan ook in het 'dagelijks' leven! Het laat zien dat je dat je iemand ziet staan en je zegt op die manier gedag zonder woorden te gebruiken.

2.  Nodig iemand uit voor jouw groepje

Dit is wel een lastig punt. We moeten erkennen dat vrouwen dit wel lastig vinden om te doen. Misschien heb je een boekenclubje, clubje met andere moeders of sport je met andere vrouwen. Bedenk je ook dat het hartstikke leuk is om uitgenodigd te worden door iemand anders. Iedereen vindt het toch leuk om een telefoontje te krijgen met de vraag of je mee wilt gaan?

3. Deel met anderen

Neem extra water, snacks of snoepjes mee. Je kunt dan altijd delen met een ander. Voorbereid en het snappen van delen is goed. Mensen denken tegenwoordig veel aan zichzelf dus waarom zou je iemand helpen die langs te weg met een platte band staat? Verander deze instelling en begin bij jezelf.

[gallery link="none" columns="2" ids="56518,56517"] Photo Credit: wantthatwedding / mediacache

4. Wacht op elkaar

Wacht op elkaar als je samen hardloopt of een wandeling maakt. Vooral als je met iemand bent die kinderen of zware spullen bij zich heeft of help dan een handje. Als je op elkaar wacht, krijg je ook betere gesprekken!

5. Zeg 'Neem je tijd' en meen het    

Ben jij een tikkeltje ongeduldig en sta je al over de schouder van degene voor je in de rij te kijken wanneer zij of hij klaar is met pinnen? Je snapt dat dit heel irritant is en je hebt het vaak ook echt niet door. Probeer een paar keer 'Neem je tijd' te zeggen en het echt te menen tegen degene voor je in de rij, jouw moeder of collega. Hierdoor wordt je bewuster van jouw ongeduldigheid en kun je hier iets aan doen.

6. Breng geleende spullen terug

Wel zo netjes om iets terug te geven zonder dat iemand er naar hoeft te vragen, toch?

[gallery link="none" columns="2" ids="56519,56520"] Photo Credit: weheartit / agirlsrighttodream

7. Stel jouw spullen beschikbaar voor jouw vrienden, kennissen en familie

Gaat een vriend op wintersport, krijgen jouw ouders een puppy of is een kennis in verwachting? Je hebt misschien nog wel een skibroek, draagbare kattenbak of babykleren thuis liggen. Geef deze aan degenen die het nodig hebben en je hoeft ze niet per se kwijt te raken maar je kunt ze ook uitlenen.

8. Vertel iemand wat anderen over haar of hem denken

Oké, vertel wel lieve en aardige dingen, dat is wel duidelijk! Wees wel duidelijk en niet vaag. Vriendelijke woorden kan een vriendschap verbeteren of zelfs redden!

[gallery link="none" columns="2" ids="56521,56522"] Photo Credit: etsy / jessicajane

9. Reageer op uitnodigingen

Natuurlijk mag je 'nee' zeggen, dat is vaak juist goed, maar meldt je zo snel mogelijk af.

10. Wees gevoelig

Probeer dingen rustig te vertellen als je ergens mee zit, ruzie of irritatie hebt. Wees wel duidelijk en niet té lief anders kom je ook niet goed over.

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!