5 manieren waarop iedere vrouw zich mooi voelt

5 manieren waarop iedere vrouw zich mooi voelt

De lente is begonnen; tijd om wakker te worden, de geur van de bloemen te ruiken en onszelf goed te voelen! Maar, oei.. De winterdip is een gevaarlijke kracht die ons te lang en te veel geplaagd heeft en het herwinnen van onze eigenwaarde, in combinatie met een verse, positieve houding, lijkt dan nog wel eens pittig te zijn.

Photo Credit: Keikolynn

Maar, geen paniek! Hieronder vind je vijf manieren waarop iedere vrouw, ja ook jij, zich mooi kan voelen waar en wanneer ze dat maar wil!

5 manieren waarop iedere vrouw zich mooi kan voelen wanneer ze wil

1. Geef iemand een welgemeend compliment

Geef iemand een compliment. Nee, niet zomaar een compliment: een welgemeend compliment! Een compliment waar je 100% achterstaat en waarvan je weet dat degene tegen wie je het hebt het waardeert. Het hoeft niet altijd te gaan over de kleding die iemand draagt. Denk bijvoorbeeld eens aan de karaktereigenschappen van de mensen om je heen!

Onbaatzuchtigheid zonder pretentie zal niet alleen degene in kwestie, maar ook jezelf tevreden stellen. Wanneer je iemand positieve energie stuurt, zul je merken dat jij hier ook door geprikkeld wordt.
[gallery columns="2" link="none" ids="55272,55274"]

Credit: Jo Ann Stokes / Robert Fujto

2. Leg de nadruk op een van je pluspunten

Kies één van jouw kenmerken waar je super trots op bent en accentueer deze! Ben je bijvoorbeeld erg zelfverzekerd tijdens een vergadering of sollicitatie, of ben je super trots op je volle lippen? Laat je dan horen tijdens die belangrijke afspraak en sla een nieuwe, opvallende kleur lippenstift in! Mijn wimpers zijn iets waar ikzelf trots op ben. Ze zijn vol en lang, dus ik zorg altijd dat ik een mascara bij de hand heb!

Je hoeft niet te gaan voor iets wat te maken heeft met je uiterlijk. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan de liefde voor een hobby.

[gallery columns="2" link="none" ids="55275,55276"]

Photo Credit: LittleplastichorsesShannon Lee Miller

3. Dress to impress yourself

Mannen schijnen van hoge hakken te houden en hoe korter het rokje, hoe beter. Toch? Eigenlijk is dit helemaal niet zo. Veel vrouwen kleden zich op een manier waarvan ze denken dat mannen dit 'sexy' en vrouwelijk vinden. Hierdoor leggen we vaak een té grote focus op wat anderen vinden en verplaatsen we onze eigen mening naar de achtergrond. Dit zorgt voor persoonlijke onzekerheid en dat is zo onwijs zonde!

Ga de volgende keer als je gaat winkelen eens voor de kleding die jij écht leuk vindt en waarvan je vindt dat ze je goed staan. Wanneer jij je goed voelt in je kleding straal je dit uit. Er is niets anders dat er toe doet!
[gallery columns="2" link="none" ids="55278,55279"]

Photo Credit: Pint / Sukha

4. Verwen jezelf met iets dat je vrolijk maakt

Denk goed na, er is echt wel één bepaald iets dat er altijd in slaagt om je beter te laten voelen op momenten dat je het even niet meer ziet zitten. Misschien is het je favoriete liedje, of kun je ontzettend genieten van een glas frisdrank. Verwen jezelf wanneer je je down voelt, ga naar buiten voor een kop stevige koffie, of plan die middag in bij de manicure!

Ga voor iets kleins dat jou gelukkig maakt en je humeur een positieve boost geeft. Wees niet bang om jezelf te verwennen, want hé: je bent het meer dan waard!

[gallery columns="2" link="none" ids="55281,55282"]         Photo Credit: Weddingbells /Lulus

5. Beweeg!

Staat iets je niet aan? Verander het dan! Ondanks dat velen denken dat het niet zo is, is het toch echt waar: bewegen is een ontzettend goed middel tegen depressiviteit. Sporten geeft je een endorfine boost, waar je de rest van de dag enorm profijt van zult hebben.

Ook zul je, na een work-out, minder kritisch naar jezelf kijken, omdat je weet dat je iets waardevols gedaan hebt. Beter kan niet, toch?

[gallery columns="2" link="none" ids="55284,55285"]

Photo Credit: Nordstrom / Nordstrom

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

02 april 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!