Sporten met een Personal Trainer - Week 2

Sporten met een Personal Trainer - Week 2

Nikki sport gedurende 12 weken twee keer in de week onder begeleiding van Stefan, personal trainer en eigenaar van Warrior Strength & Conditioning. Of het haar bevalt en wat haar resultaten zijn lees je iedere week terug in haar weekverslag. Vandaag week 2. 

Photo Credit: Fitspoholic
Wil je Nikki vanaf het begin volgen? Klik hier De vorige week gemist? Klik hier

Sporten met een Personal Trainer: Week 2 - Les 1

Boksen

Zodra ik aankom zie ik Stefan bokshandschoenen uit zijn auto halen. Bokshandschoenen? Boksen? Ik? Hij zal wel aan het opruimen zijn, is vast niet bedoeld voor de training van vandaag. Maar voor ik het weet sta ik met twee enorme handschoenen tegenover Stefan die verstopt is achter een groot bokskussen. Het gaat gebeuren: dames, ik ga boksen!

Stefan: "Boksen wordt vaak gelinkt aan de grote, zwaardere mannen. Maar waarom is dat? Van één tot twee keer boksen in de week word je echt geen Rocky. Boksen is juist super effectief als we kijken naar het opbouwen van conditie en vetverbranding."

Minuten lang ben ik aan het slaan en stoten aan het uitdelen alsof m'n leven ervan afhangt. Dat is natuurlijk niet echt, maar zo voelt het wel. Het geeft me een kick en na elke set lijkt het beter te gaan. Misschien toch maar een carrière als professioneel bokser overwegen..

Stefan: "Vaak tijdens het hardlopen haakt een sporter af door het gebrek aan uitdaging. Zoals Nikki merkte is het speelse van de bokscombinaties een echte uitdaging waardoor je merkt dat je behoorlijk aan de bak moet. Een goede trainer ziet precies hoe ver hij met je kan gaan en weet tijdens een bokssessie ook precies datgene van jouw lijf aan te spreken om het beoogde doel te halen."

[gallery columns="2" link="none" ids="55561,55562"]

Photo Credit: Bippityboppityboo / Newworkoutplan

Nog meer boksen!

Ik merk dat mijn gehele lichaam aan het werk wordt gezet tijdens een potje boksen. M'n benen, buik én schouders worden gedwongen samen te werken, maar dit gaat niet direct van harte. Op een gegeven moment verdenk ik mezelf ervan rond te huppelen als een pasgeboren lammetje, maar gelukkig stelt Stefan me gerust: "Je instap niveau en intensiteit worden opgebouwd en het spel van vooruitgang en plezier gaan hand in hand."

Het is dus écht niet zo dat je altijd 'groot' wordt door boksen. Boksen staat juist garant aan een enorme output aan energie, conditieopbouw en vetverbranding. Het is een speelse manier om je gehele lijf te laten werken.

BONUS: Tijdens het boksen worden je buikspieren behoorlijk aangepakt worden!!

Wéér die trap..

Na de bokssessie is het weer tijd voor, jawel, de trap! Het is de bedoeling dat ik de trap weer vier keer op ga en iedere keer een beetje meer geef. De eerste keer gaat lekker, ik verdeel m'n energie en ben binnen no time boven. Terwijl ik voor de tweede keer onderweg naar boven ben merk ik dat ik de eerste keer misschien toch te veel gegeven heb, waardoor ik op 2/3 een beetje inkak.

Doorbijten

Beneden spoort Stefan me aan juist extra door te zetten wanneer het moeilijker lijkt te gaan en ook kom ik de tweede keer boven. Tegen de derde keer zit ik een beetje op. Weer m'n ademhaling zit me in de weg en ik merk dat ik moe word. Zodra ik beneden aankom ziet Stefan aan me dat ik niet echt uitkijk naar een vierde keer. Hij is een voorstander van 'slim trainen' en besluit dat ik mag stoppen.

Stefan: "Kwaliteit gaat boven alles. Als door je vermoeidheid je uitvoering in het gedrang komt krijg je blessures. Kwaliteit en uitvoering ten alle tijden boven gewicht en hoeveelheid. Train hard, train smart!"

[gallery columns="2" link="none" ids="53654,53626"] Photo credit: BlondeepisodesMedia cache

Sporten met een Personal Trainer: Week 2 - Les 1

Jumping jacks

We, of eigenlijk ik, begin deze training met het uitvoeren van jumping jacks. Jumping jacks is een oefening die het meest bekend is uit het leger en wordt eigenlijk gebruikt om te drillen. Ja, te drillen ja.. Het is toch best heel simpel: 1. Sta rechtop 2. Hou je voeten vlak bij elkaar en je armen langs je lichaam. 3. Spring in de lucht 4. Terwijl je in de lucht bent open je je armen en benen. Is dit het? Ja, dat is het. En dan 30 keer!

TIP: Jumping jacks is een ideale oefening om uit te voeren als warming-up!

Dames touw

Hierna word ik verrast met een super lang, dik touw ("Geen paniek Nikk, het is maar het vrouwentouw..") dat om een paal gelegd is. De twee uiteindes liggen voor mijn voeten en het is de bedoeling dat ik deze met mijn armen in beweging hou door golfbewegingen te maken.

Moeilijk uit te leggen op 'papier', maar wat ik wel kan zeggen is dat het ongelooflijk zwaar is.. Foto's volgen volgende week, maar dan met het mannentouw.. Brrr!

Burpees

Ook moet ik weer aan de burpees. Vorige week ben ik niet zo diep ingegaan op het uitvoeren van een burpee, maar dit brengt zoveel voordelen met zich mee, dat ik het even met jullie wil delen! Het uitvoeren van burpees is namelijk fantastisch voor het verbranden van vetten, het opbouwen van je conditie én het laat je stofwisseling overuren draaien. Daarnaast verbrand je ook nog eens mega veel calorieën!

Tijdens het uitvoeren van burpees heb je geen materiaal nodig en het is super simpel toe te passen in iedere work-out. Geweldig voor de conditie en het maakt je echt sterker. Je hebt dus geen excuus om het niet te doen..

Klik hier voor week 3

burpee
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

30 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!