20 leuke kerstfilms die je moet zien!

20 leuke kerstfilms die je moet zien!

Pak de popcorn erbij en laat de marathon beginnen!

In de dagen voor kerst zie je ze weer overal: de kerstfilms. Wij gingen op zoek naar leuke kerstfilms die je deze kerst móet kijken. Alleen, met je geliefde of gezellig met de hele familie.

We stelden een top-20 samen van de leukste films voor deze feestdagen. Staat jouw favoriete film er tussen? 

1. Love Actually

Een romantische komedie die zich afspeelt in de weken voor kerst. Over het liefdesleven en de ups en downs van verschillende koppels. Het is niet één verhaal, maar tien:  over vriendjes en vriendinnetjes, echtgenoten en echtgenotes, vaders en zoons en popsterren en hun managers.

2. Oorlogswinter

Nederlandse film over de laatste koude winter van de Tweede Wereldoorlog. Michiel kijkt op tegen zijn oom Ben die in het verzet zit. Michiel wil ook iets betekenen in de strijd tegen de bezetter, maar niemand neemt hem serieus. Maar wanneer zijn buurjongen Dirk hem een opdracht geeft zit Michiel al snel tot over zijn oren in de problemen en kan hij daarover niemand in vertrouwen nemen.

3. The Holiday

Iris en Amande zijn twee totaal verschillende vrouwen. De een woont in een chique buurt in Hollywood, de ander heeft een romantische Engelse cottage. Allebei hebben ze pech in de liefde en zoeken wanhopig naar een vlucht uit hun eigen leven. Ze ontmoeten elkaar op internet en besluiten een tijdje van huis te ruilen. 

4. The Polar Express

Geweldige kinderfilm die leuk is voor het hele gezin. Een jongetje probeert in slaap te komen op kerstavond, maar hoort het geluid van een trein. Als hij naar buiten kijkt, ziet hij een grote trein met de naam 'The Polar Express'. De conducteur vraagt of hij mee wil en de jongen beleeft het avontuur van zijn leven.

5.HACHi

Dat honden trouw zijn dat wisten we al. Maar dit wordt nog eens extra duidelijk in de ontroerende film. Een echte aanraden om tijdens de feestdagen te kijken.

6. New year's Eve

Een romantische komedie met verschillende verhalen over een groep New Yorkers en hun weg naar romantiek op Oudejaarsavond. Een verbitterde stervende man in een ziekenhuis, een gefrustreerde directiesecretaresse en een jongeman die een hekel heeft aan Oudejaarsavond.

7. Arthur Christmas

Arthur is de zoon van de kerstman en is als enige van de familie nog dol op kerstmis. Hij houdt van de sfeer, de magie en de lichtjes. Zijn broer Steve heeft het kerstgebeuren de efficiëntie van een militaristische operatie meegegeven, terwijl de kerstman zelf alleen maar dénkt dat hij de boel runt.

8. A Christmas Carol

Ebenezer Scrooge begint de kerstdagen zoals altijd met krenterige minachting naar zijn trouwe hulp en snauwend naar zijn vrolijke neef. Maar de geesten van zijn kerstverleden,- heden en -toekomst nemen hem mee op een opzienbarende reis waarbij de oude Scrooge de waarheid onder ogen moet zien. 

9. HOME ALONE

Heb jij de film Home Alone ook al een keer of tien gezien? En toevallig elke keer weer tijden kerst? Natuurlijk! Want Home Alone is gewoon dé kerstfilm die jij zeker niet mag missen.

10. Minoes

Het bekende verhaal van Annie M.G. Smidt over een kat die mens wordt. Ze komt in contact met Tibbe, de mislukte journalist die nog één kans heeft op de redactie. Omdat Minoes met katten kan praten, geeft ze Tibbe allerlei nieuwstjes door. 

11. The Grinch

Hij is groen, gemeen en haat kerst. De Grinch is een harig, groen schepsel dat in een grot bovenop Mount Crumpit woont, met uitzicht op het dorp Whoville. Terwijl de Whos uit Whoville ijverig voorbereidingen treffen voor het kerstfeest, besluit de Grinch voor eens en altijd een eind te maken aan Kerstmis.

12. Scrooge

Iedereen maakt zich op voor kerst, behalve Scrooge. Geld verdienen is voor hem het belangrijkste, en zijn trouwe medewerker Ben moet altijd overwerken. Ook met kerst. Maar op kerstavond krijgt Scrooge bezoek van drie tijdgeesten die hem meenemen op een reis door zijn verleden, heden en toekomstige kerst. Scrooge krijgt een laatste kans om kerst in zijn hart te sluiten.

13. Hachi

Professor Parker Wilson vindt op een koude avond een puppy op het treinstation. Hij neemt het dier mee naar huis, maar zijn vrouw zit er niet op te wachten. Totdat ze ziet hoe snel haar man en dochter verliefd zijn op het beestje.

14. Home for Christmas

Een mooi verhaal over hoe verschillende mensen in een klein Noors dorpje hun kerst proberen te vieren. Een gescheiden man die verkleed kerstman zijn kinderen en ex-vrouwwil zien. Een zwerver die zijn oude liefde tegenkomt en Thomas, die tegen zijn familie liet dat hij geen kerst viert, om zo bij zijn vriendin te kunnen zijn.

15. Nightmare Before Christmas

Een familieavontuur voor het hele gezin, over pompoenkoning Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn 'lugubere' vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen.

16. Deck the Halls

Steve, een nette huisvader, is een echte liefhebber van Kerstmis en heeft net een nieuwe buurman: Buddy. Beiden zouden zij graag de mooiste kerstversiering van de buurt willen hebben. Buddy's grote wens is een huis met zoveel kerstlichtjes dat het zichtbaar is vanuit de ruimte. 

17. Shrek The Halls

Shrek is terug en probeert in de stemming te komen die hoort bij deze tijd van het jaar. Nadat hij Fiona en de kinderen een kerst beloofd heeft die zijn nooit zullen vergeten, wordt hij gedwongen razendsnel zicht te verdiepen in de achtergrond van het kerstfeest. 

18. Joyeux Noel

De Eerste Wereldoorlog woedt volop en maakt een eind aan het leven van talloze jonge mannen. Wanneer de Kerst aanbreekt, gebeurt er echter iets volkomen onverwachts. Soldatenleggen hun wapens leggen en vieren Kerst met elkaar. 

19. Miracle on 34th street

Kris Kringle wordt door Macy's warenhuis ingehuurd als kerstman voor het kerstseizoen. Een gewetenloze schurkerige rivaal van Macy's stelt alles in het werk om het zo belangrijke en rijke warenhuis over te nemen. Daarnaast probeert hij ook Kris in diskrediet te brengen.

20. FROZEN

Deze film is echt niet alleen voor kinderen gemaakt. Ook wij kunnen genieten van een echte Disney Klassieker! Een land dat volledig in ijs en sneeuw is veranderd heeft één doel; het terugbrengen van de zomer.

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

01 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!