Sporten met een Personal Trainer - Week 4

Sporten met een Personal Trainer - Week 4

Nikki sport gedurende 12 weken twee keer in de week onder begeleiding van Stefan, personal trainer en eigenaar van Warrior Strength & Conditioning. Of het haar bevalt en wat haar resultaten zijn lees je iedere week terug in haar weekverslag. Vandaag week 4.

Photo credit: Lululemon / Styleyourbody
Wil je Nikki vanaf het begin volgen? Klik hier De vorige week gemist? Klik hier

Sporten met een Personal Trainer: Week 4 - Les 1

Kettlebel

Ja, ik stap de auto uit en het eerste wat ik zie is de kettlebel. Even gedag zeggen en hop aan het werk. Heel even moet ik nadenken hoe het ook al weer moet, zwaaien met zo'n kettlebel, en ik vraag Stefan om het tóch nog maar even voor te doen (Ja, ik gun hem ook gewoon wat beweging).. Het gaat goed, echt waar. Al heel snel heb ik de swing te pakken en door mijn enthousiasme mik ik de kettlebel bijna, bijna op het stapeltje sleutels, portemonnee en telefoon (!!) van Stefan.. Oke, door naar de volgende oefening!

Squatten

Nu even iets zonder materialen, dan kan ik tenslotte ook niets 'kapot' maken. Squatten is wat we gaan doen, of nee, squatten is wat ik ga doen, natuurlijk. Hoewel ik de eerste keren wel degelijk door mijn mijn knieën zakte, daagt Stefan me nu uit nog verder en lager te zakken. Zo zit ik met mijn billen nu bijna op de grond, heb het idee alsof ik na een lange autorit langs de kant van de weg aan het plassen ben, maar dit is precies wat 'ie wil zien. Dus, dan doe ik dat.. Al snel merk ik dat het uitoefenen van squats op deze manier een stuk heftiger is, maar Stefan kent geen genade en ik maak de oefening netjes af.

Suicide runs

Terwijl ik de voorgaande oefening aan het afmaken ben zet Stefan de volgende oefening op. Hij komt aan met een soort van lage, smalle kleine beugels die hij achter elkaar op de grond neerzet waardoor er een lange rij van lage hekjes ontstaat. Ik ga door met mijn oefening, maar toch zet het me aan het denken: 'Het zal toch niet zo zijn dat ik daar onderdoor moet?' 'Die hekjes zullen zich als een ketting om me heen rijgen..'.

Springen, rennen, springen, rennen

Zodra ik klaar ben legt Stefan het uit en kom ik tot de conclusie dat ik er niet onderdoor, maar er langs moet. Heen en weer. Met vijf intensieve sprongen van te voren, langs de hekjes terug, wéér vijf intensieve sprongen én weer terug. En dat zoveel mogelijk keer in één minuut. Ik-ga-stuk!!

Dat deze 'fijne' oefening ook wel suicide run genoemd wordt, is trouwens iets wat Stefan mij achteraf pas vertelde. Meer valt er niet over te zeggen, behalve dat deze benaming meer dan terecht is..

[gallery columns="2" link="none" ids="57433,57434"] Photo Credit:  WomenshealthmagFit-and-furious 

Sporten met een Personal Trainer: Week 4 - Les 2

Boksen

Yes! Boksen! In tegenstelling tot de vorige keer, heb ik er nu écht zin in. Ik heb m'n bokshandschoenen aan en voel me alsof ik de hele wereld aan kan. Stefan legt me een bepaalde routine uit. Eerst een paar linkse en rechtse directe stoten. Gevolgd door een aantal linkse en rechtse hoeken. En alsof dit niet al gek genoeg is, deel ik ook nog een paar linkse en rechte opstoten uit. Ik ben kapot, maar we gaan door.

Wie zwijgt stemt toe

In sessie twee zegt Stefan niet welke kant of welke 'knal' ik uit moet delen: dit moet ik zelf aanvoelen en zien door de stand van de boks pads die hij in zijn handen heeft. Ondanks dat ik nog steeds het gevoel heb dat ik in het rond huppel als een pasgeboren lammetje zegt Stefan niks. En dat is goed. Ja, als hij niks zegt dan is het goed en doe ik het goed. Dat is tenminste wat 'ie zegt..

Suicide runs

Stefan laat me zelf mijn handschoenen uitdoen (een onmogelijk missie als je aan beide handen twee van die onwijs grote handschoenen hebt zitten), zo heeft hij genoeg tijd om de volgende oefening klaar te zetten. Nee. Niet weer. Ja hoor, wel dus. De gele beugels komen tevoorschijn en voor ik het weet staan ze me in een vrolijk rijtje aan te staren. Here we go! Hoewel ik denk dat ik na vier keer echt niet meer kan, heeft Stefan hier geen boodschap aan. Ik ga door en in één minuut weet ik zes keer heen-en-weer te gaan. Wauw. Het voelt goed om je grenzen te verleggen wanneer je denkt deze al bereikt te hebben!!

Stefan: "Suicide runs is niet alleen je grenzen opzoeken op conditioneel gebied. Mentaal is deze oefening erg belastend. Een trainer die je hier bij motiveert tot het gaatje te gaan en nauwlettend in de gaten houd is een pré." Door naar de volgende week? Klik hier
[gallery columns="2" link="none" ids="57432,57431"] Photo Credit: CcericLululemon
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

27 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!