Sporten met een Personal Trainer - Week 3

Sporten met een Personal Trainer - Week 3

Nikki sport gedurende 12 weken twee keer in de week onder begeleiding van Stefan, personal trainer en eigenaar van Warrior Strength & Conditioning. Of het haar bevalt en wat haar resultaten zijn lees je iedere week terug in haar weekverslag. Vandaag week 3.

Photo credit: goodbyebabylon

Wil je Nikki vanaf het begin volgen? Klik hier De vorige week gemist? Klik hier

Sporten met een Personal Trainer: Week 3 - Les 1

Mannen touw (Battlerope)

Zoals ik vorige week al aangaf volgen er deze week foto's van mij met het touw. Het 'mannen touw' wel te verstaan. Nóg langer, nóg dikker en dus véél zwaarder dan het vrouwen touw(tje). Heftig, heel heftig. Maar doordat ik vorige week dus al kennismaakte met het vrouwen touw, heb ik de feeling als snel onder de knie en laat ik het touw zien wie de baas is!

Opdrukken

Hoe 'bazig' ik ook was tijdens de oefeningen met het touw, zodra Stefan me met een grote grijns vertelt dat ik mag gaan opdrukken zakt de moed me in m'n schoenen. Opdrukken? Ik? Maar, natuurlijk laat ik me niet kennen en voor ik het weet lig ik op de grond. Maar liefst vijf keer wil hij me zien ondergaan. Vijf keer!! De eerste gaat me 'prima' af, maar bij de tweede keer naar beneden kom ik gewoonweg niet meer omhoog en plof ik neer als Shamu (ja, dat zo noemde hij me) in de Grote Oceaan. Hij lacht me ook nog eens uit, heel hard. Maar hé, wacht maar, I'll be back!

Het elastiek (TRX)

Alsof mijn nederlaag niet al erg genoeg is, gaan we vrolijk verder met de volgende oefening. Er staat een paal. Een paal met daaromheen een elastiek met handvatten. Wat gaat hier gebeuren? Al snel wordt me duidelijk dat de oefening met het elastiek er is om je schouderbladen, rug en buikspieren te trainen. De eerste keren word ik afgevuurd en weer teruggetrokken. Dit is vast niet de bedoeling? Stefan laat me zelf ondervinden hoe ver ik bij de paal vandaan moet gaan staan om de oefeningen op de juiste manier uit te voeren. Dat zorgt dus een paar keer voor een hilarisch aanzicht, maar als snel squat en 'push & pull' ik er op los. Cool!

[gallery columns="2" link="none" ids="53618,53619,53620,53621"]
 Meer foto's van het werk van Stefan en Warrior Strength & Conditioning? Volg hem dan via instagram!

Sporten met een Personal Trainer: Week 3 - Les 2

Kettlebel

"Nikk, vandaag beginnen we met de kettlebel." Wat? Kattenbel? Dat Stefan het niet over een kattenbel, maar over een kettlebel heeft wordt me al snel duidelijk. Hij haalt 'het ding' uit zijn auto en ik vraag me toch echt af wat we hier mee gaan doen..

Stefan: De kettlebel is compact, onverwoestbaar en hoewel je het niet zou zeggen als je hem ziet, kun je er je hele lichaam op een snelle en effectieve manier mee trainen.

De oefeningen die ik uitvoer met de kettlebel (squats en armen) vergroten mijn kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Na een tijdje beginnen m'n armen toch wel te verzuren en wordt de oefening steeds zwaarder. Tóch heb ik het idee dat de oefeningen aanslaan. Hoe heftig die kettlebel er ook uitziet, het is het echt waard.

Box jumps

Box jumps is eigenlijk een interessante benaming voor het 'vanaf de grond met beide voeten tegelijk op een verhoging landen'.

Stefan: De sprongen zijn perfect voor de kracht en explosiviteit in het onderlichaam. Samen met een gecontroleerde landing en een hoog ritme worden op een dynamische manier ook nog eens de buikspieren behoorlijk aangesproken.

En ja, mijn buikspieren voel ik! Om nog maar niet te beginnen over de conditie boost die ik ervan krijg. Een super goede, actieve manier om kracht, explosiviteit en mijn uithoudingsvermogen te trainen!

WEETJE: Tijdens het uitoefenen van de box jumps train je maar liefst drie verschillende spiergroepen! De benen, de buik en de core.

Squats

Niet alleen gebruik je ontzettend veel spieren tegelijk tijdens het uitoefenen van squats, ook verklein je o.a. de kans op knieblessures en rugklachten. Het is ook een geweldige oefening voor het creëren van mooi gevormde billen én flinke buikspieren.

Door naar de volgende week? Klik hier

[gallery columns="2" link="none" ids="53650,53625"] Credit: Backonpointe
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

28 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!