Sporten met een Personal Trainer - Week 6

Sporten met een Personal Trainer - Week 6

Nikki sport gedurende 12 weken twee keer in de week onder begeleiding van Stefan, personal trainer en eigenaar van Warrior Strength & Conditioning. Of het haar bevalt en wat haar resultaten zijn lees je iedere week terug in haar weekverslag. Vandaag week 6!

Photo Credit: DontmesswithmamaFreshcleanfit
Wil je Nikki vanaf het begin volgen? Klik hier De vorige week gemist? Klik hier

Sporten met een Personal Trainer: Week 6 - Les 1

 

Het is zaterdagochtend 08.30 uur en mijn wekker gaat. Ja, echt. Heel even heb ik spijt wanneer ik m'n ogen open en me besef waarom die stomme wekker nu al van zich laat horen: ik heb afgesproken met Stefan voor alweer mijn elfde les. Alhoewel ik weet dat hij ook niet echt staat te springen om rond dit tijdstip zijn warme nest te verlaten, besluit ik het goede voorbeeld te geven. Hop, onder de douche en gaan met die banaan!

Het ontbijt is de meest..

"Morruguhh Nikk! Je hebt toch wel ontbeten, hè?" Hij weet dat ik 's ochtends weinig tot niets door m'n keel krijg, dus deze vraag was te verwachten.. "Hé Steef, eh nee.. Niet dus. Niet ontbeten. Maar joh, hé, komt goed!" Ik hoor 'm wat mompelen en weet dat 'ie hier niet blij mee is. Oef. Een goed begin is het halve werk..

Stefan: "Een goed ontbijt zorgt voor een goede start van je stofwisseling, meer energie en hogere concentratie. Sporten terwijl je 6 a 8 uur zonder voeding hebt geleefd is een aanslag op je gehele lijf. Te weinig voeding of brandstof uit zich vaak tijdens het sporten in flauwte, misselijkheid en hoofdpijn."

Zoveel mogelijk doen in een bepaalde tijd

We gaan gelijk van start en beginnen met een circuit. Een circuit. Om 09.00 uur op zaterdagochtend. Dit is mijn straf omdat ik niet ontbeten heb. Ik weet het zeker. Tóch past hij het circuit aan op het feit dat ik nog geen voedsel binnen heb gekregen vandaag. Hij besluit het onderdeel met de trap eruit te halen. Stiekem ben ik blij. Heeuul blij!

Onderdeel 1 - Squats in combinatie met de kettlebel

Onderdeel 2 - Box Jumps (vanaf de grond met beide voeten tegelijk op een verhoging landen).

Onderdeel 3 - Battlerope (de oefening met het touw).

Onderdeel 4 - In de 'opdruk positie' jezelf van links naar rechts verplaatsen door je handen over beugels te verplaatsen.

Onderdeel 5 - Ball Slamms (een bal van zes kilo boven je hoofd houden, deze op de grond stuiteren en weer opvangen).

Alsof het niet is..

Tijdens het circuit loop ik de benen onder m'n lijf vandaan en doe meer dan mijn best om m'n ademhaling onder controle te houden. Zodra ik klaar ben, ben ik er ook letterlijk klaar mee, maar daar heeft hij geen boodschap aan. We gaan gewoon door!

We, of eigenlijk weer alleen ik, doen nog twee oefeningen. Oefening 1 is een combinatie van de battlerope en squats. Oefening 2 heeft de focus op mijn buikspieren. Ondertussen is het 10.15 uur, heb ik het idee dat ik er al een hele dag op heb zitten én heb toch ook best wel trek. Volgende keer toch maar naar hem luisteren en gewoon wel ontbijten..

[gallery columns="4" link="none" ids="62033,62034,62035,62036"]

Sporten met een Personal Trainer: Week 6 - Les 2

 

Stefan is op vakantie geweest en ik een paar dagen naar Lissabon, dus we startten de les met een theekransje (alleen dan zonder thee). Zodra we al onze verhalen gedeeld hebben beginnen we met de twaalfde les. Vandaag is een mix van losse- én combinatie oefeningen met de focus op de benen, billen én buik. Klinkt goed, bring it on!

Benen, billen, buik. Benen, billen, buik !!

Squats, lunges, zijwaartse jumping jacks, voorwaartse jumping jacks, trap op, trap af. Squats, lunges, zijwaartse jumping jacks, voorwaartse jumping jacks, trap op, trap af.. Ja, precies dit en dan een stuk of vijf keer. Mijn lichaam heeft het geweten: de volgende dag gaat lopen wat lastig (m'n benen weigeren gewoon), tandenpoetsen is een opgave (krijg het niet voor elkaar om te spugen door de pijn in m'n buikspieren) en zitten is eigenlijk geen optie (m'n arme, arme billen..). Time out, please!

[gallery link="none" columns="2" ids="62025,62026"]
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

25 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!