Hartverwarmende brief: "Waarom jij blij moet zijn om mijn moeder te daten"

Hartverwarmende brief: "Waarom jij blij moet zijn om mijn moeder te daten"

Mannen die haar moeder gaan daten, opgelet! Lees deze onderstaande brief goed door of print hem uit, leer hem uit je hoofd en maak aantekeningen.

Een brief van dochter Steph aan alle kerels die haar moeder willen daten. Zij geeft hen 9 tips om te weten waar ze aan beginnen. "Mijn moeder is de mooiste vrouw van de hele wereld. Soms zeurt ze weleens over de, in haar ogen, dikke dijen, grijze haren en rimpels. Maar ook al wekt ze me ‘s ochtends met haar dat alle kanten opstaat en draagt ze geen make-up, voor mij blijft ze de allermooiste. Geef haar nooit het gevoel dat ze dat niet is." Dames, geef toe, wie wil er nou niet zo'n dochter?

Photo credit: spearmintbaby

Mannen die haar moeder gaan daten, opgelet! Lees deze onderstaande brief goed door of print hem uit, leer hem uit je hoofd en maak aantekeningen.

Hartverwarmende brief: "Waarom jij blij moet zijn om mijn moeder te daten"

Beste Kerel,

Ik snap het. Mijn moeder is best wel geweldig. Ik begrijp waarom jij tijd met haar door wilt brengen. Jij en ik hebben elkaar nog niet ontmoet, maar ik denk dat jij dit moet weten voordat je met mijn moeder gaat daten.

1. Mijn moeder Mijn moeder is mijn moeder. Met de nadruk op mijn. Vergeet niet dat jij er al één hebt. Mijn moeder gaf me te eten en zorgde voor me als ik ziek was. En dat doet ze nog steeds. Ze houdt niet van liegen en bedriegen. Respecteer en behandel mijn moeder, zoals je je eigen moeder behandelt. 2. Haar kind Ik ben haar kind. Ook al zal ze veel van je houden en goed voor je zorgen. Ik ben degene die voor altijd dat speciale plekje in haar hart heeft veroverd. Jij bent misschien de komende maanden of misschien wel dertig jaar in haar leven. Maar ik was er eerder en dat zal altijd zo blijven. 3. Geen vader Mijn vader is en blijft mijn vader. Ik hoef geen man in mijn leven die deze rol ook op zich wil nemen. Eén vader is wel genoeg. Als je toch een goede band met mij wil, moet je zelf uitzoeken hoe je een plek in mijn leven kunt krijgen. 4. De mooiste Mijn moeder is de mooiste vrouw van de hele wereld. Soms zeurt ze weleens over de, in haar ogen, dikke dijen, grijze haren en rimpels. Maar ook al wekt ze me ‘s ochtends met haar dat alle kanten opstaat en draagt ze geen make-up, voor mij blijft ze de allermooiste. Geef haar nooit het gevoel dat ze dat niet is.
5. Niet perfect Toegegeven, mijn moeder is niet perfect. Ze kan soms ontzettend boos worden en schreeuwen. Maar dat is ook niet zo gek, want ze heeft veel meegemaakt met mijn vader. Nu hij er niet meer is, moet ze alles zelf doen. Maar ook al verpest ze het soms voor me en vergeet ze bijvoorbeeld een pak melk mee te nemen voor mij, ik weet dat ze altijd haar uiterste best doet.
6. Druk Mijn moeder heeft het vaak druk. Ze heeft een baan, een kind, runt het huishouden en probeert ook nog zoveel mogelijk tijd met jou door te brengen. Dit alles is best pittig voor haar. Je moet weten dat ze daarom niet zo’n vrouw is die bij de telefoon zit te wachten tot jij haar belt. Ze heeft  haar eigen leven. Respecteer dat en hou er rekening mee dat ze niet zomaar alles uit haar handen kan laten vallen omdat jij haar aandacht wil.
7. Bijzonder Mijn moeder is een heel bijzondere vrouw. Er is er niet één zoals zij. Natuurlijk haalt ze weleens het bloed onder mijn nagels vandaan en ben ik boos op haar als ze me niet naar een bepaald feestje laat gaan, maar daar staat tegenover dat ze iedere dag voor me kookt, me welterusten kust en altijd zegt hoeveel ze van me houdt. En dat doet niemand anders. Je bent een geluksvogel.
8. Gelukkig Mijn moeder verdient het om gelukkig te zijn in haar leven. Houd er rekening mee dat zij en ook ik veel hebben meegemaakt. Een scheiding gaat je niet in de koude kleren zitten. Gelukkig gaat het nu beter met haar, dus we zitten er niet op te wachten dat iemand er weer een puinhoop van maakt. Ik weet dat volwassenen soms een off-day hebben. Dat zal mijn moeder vast ook weleens hebben. Maar dat geeft je niet het recht om haar daarom verdrietig te maken om welke reden dan ook. Doe je het toch? Bied dan je excuses aan en zorg ervoor dat je deze stomme fout niet nogmaals maakt. 9. Pas op Pas op, ik hou je in de gaten. Ik ben iemand die nog veel moet leren in het leven. Ik zou boos worden als ik zou merken dat je mijn moeder niet goed behandeld. Daarnaast zou het ook een slecht voorbeeld zijn voor mij. Mijn moeder is een volwassen vrouw en ze zal vast een goede reden hebben waarom ze jou toegelaten heeft tot ons leven. Erken dat en respecteer dat. Zorg dat je haar goed en liefdevol behandeld. Want ja, mijn moeder is gewoon een geweldige vrouw. Hoe kan het ook anders, ze heeft immers mij gekregen. Dikke kus van mama’s kleine meisje. Credit brief: divorcedmoms Vertaling brief: LINDA mamaPhoto credit: mediacache 

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!