Liefde overwint 'no matter what'

Liefde overwint 'no matter what'

No matter what. Drie woorden die zo'n krachtige betekenis kunnen hebben. Het maakt niet uit wat er gebeurt, wij zijn samen één front.

No matter what. Drie woorden die zo'n krachtige betekenis kunnen hebben. Het maakt niet uit wat er gebeurt, wij zijn samen één front. Samen komen wij eruit. Dit is de boodschap van Mark Lukach in zijn TED-talk. Hij vertelt hoe het is om iemand lief te hebben met een bipolaire stoornis. Maar vooral hoe je er samen uitkomt. 

Je wisselt geloftes uit, maar je weet eigenlijk niet goed wat 'in ziekte en gezondheid' echt betekent totdat je het zelf meemaakt. Wijk niet van zijn zijde, maar vecht er samen voor.

No matter what

Eén jaar geleden stond Mark Lukach op het TED-podium om zijn verhaal te vertellen. Hoe het is om iemand lief te hebben die geestelijk ziek is en om de vraag te beantwoorden waarom hij bij Giulia gebleven is. Ruim vier jaar geleden kwam Mark naar huis en zijn vrouw zat op de grond. Ze wilde niet meer verder en zelfmoord was haar enige uitweg. Ook praatte zij over God en de duivel. Mark was doodsbang dat zij zichzelf iets aan zou doen. En hij liet haar opnemen.

Liefde overwint

Trouw ging hij iedere dag langs het ziekenhuis om zijn vrouw te bezoeken. Waarom? Zijn liefde voor haar en zijn belofte om er altijd te zijn voor haar. Dit is de boodschap die Mark iedereen wil meegeven.

Love doesn't solve all of life's problems, but it somehow makes them more manageable. Love takes so much from you, but it gives so much in return. When you are hurting, I think there's a temptation to turn inward with pity. Why me? Why now? But I've found those feelings of pity sap you of energy and of compassion for others, when it's compassion that pushes you in a healthier direction. So I want to remind people of the age-old truth to love each other. And love can be found everywhere, not just in a dozen roses, but in a psych ward or a conversation about suicide, too.

Bekijk hier zijn TED-talk

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!