Sporten met een Personal Trainer - Hoe staat het ervoor?

Sporten met een Personal Trainer - Hoe staat het ervoor?

Nikki sport gedurende 12 weken twee keer in de week onder begeleiding van Stefan,personal trainer en eigenaar van Warrior Strength & Conditioning. Of het haar bevalt en wat haar resultaten zijn lees je iedere week terug in haar weekverslag. 

Photo Credit: Fitspoholic
Voorgaande trainingen gemist? Klik hier
Deze week zitten Stefan en Nikki op de helft van hun reis. Tijd voor een goed gesprek!

Hé Steef,

We zijn nu op de helft van onze reis: zes weken hebben we achter ons gelaten en zes weken liggen nog op de loer. Iedere week hou ik de lezeressen van ThePerfectYou.nl op de hoogte van onze avonturen, maar ik denk dat het ook wel eens tijd wordt dat we ze eens uitgebreid vertellen of ik goede resultaten boek en of er duidelijke vooruitgang zichtbaar is. Nu heb ik jou daar uiteraard wel bij nodig, jij ziet tenslotte dingen die ik niet zie terwijl ik me de peentjes zweet en de benen onder m'n romp vandaan werk..

Waar het allemaal begon..

Aan het begin van onze reis moet je weten dat ik het eigenlijk best wel benauwd kreeg van de planning die jij voorlegde: twee keer per week trainen en daarnaast vond je het ook wel prettig als ik mijn hardloopactiviteiten doorzette. Het eerste wat in mij opkwam was dan ook: "HOE?". Zoals je weet leid ik best een druk leven en ik zag niet in op welke manier ik die paar uur extra sporten toe zou kunnen voegen aan mijn dagelijkse leefpatroon. Wij vrouwen zijn gewoon met van alles tegelijkertijd bezig. En neem het ons eens kwalijk.. Al met al was en is onze reis een grote uitdaging voor mij.

Dit is wat ik wilde

Door aan de slag te gaan met een Personal Trainer wilde ik ondervinden of het daadwerkelijk zin heeft en dus nuttig is om te sporten onder begeleiding. Een wonder, maar jij liet, en laat mij nog steeds, zien dat je eigenlijk helemaal niet veel tijd nodig hebt om in een druk bestaan te sporten en je lichamelijke gesteldheid te onderhouden. Sterker nog: ik heb zowaar plezier in het sporten en kijk er stiekem naar uit om twee keer in de week mijn verstand op nul te zetten en mijn grenzen te verbreden en te verleggen.

Ga ik vooruit?

Ik heb plezier in de trainingen en natuurlijk merk ik wel dat ik vooruitgang boek. Ik kan nu bijvoorbeeld vijf keer de trap omhoog en omlaag, in plaats van drie keer. Maar Steef, dat is toch niet het enige waar mijn vooruitgang en resultaten aan te meten zijn? Ik gok van niet, dus bij deze de vraag of jij er eens wat professionele uitspraken en termen uit zou kunnen gooien op het gebied van mijn vooruitgang en de impact van de trainingen.

De tweede helft

Stiekem gaf je al aan dat dat de tweede helft van onze reis (nóg) zwaarder gaat worden dan de eerste helft. Eerlijk gezegd merk ik het nu al, hoor. Stiekem ben jij me al aan het voorbereiden op die zes zware weken die op me te wachten staan, ik weet het zeker! Ook vertelde je me vorige week dat we mijn voedingsschema aan gaan passen (binnenkort meer over mijn eetpatroon, ladies!) en dat terwijl ik nu al merk dat mijn lichaam zich op een positieve manier aanpast. Zou het dan echt waar zijn? Ga ik echt als een Doutzen Kroes de zomer tegemoet?

Liefs, Nikki

[gallery link="none" ids="58691,58696,58692"] Photo Credit: Fitspoholic

Hey Nikk,

Na ons oriënterende gesprek over je lichamelijke gesteldheid en levenspatroon werd mij al vrij snel het een en ander duidelijk: de uitdaging zou uiteindelijk in de toepasbaarheid liggen. Een jonge vrouw als jij heeft nu eenmaal een dynamisch en overvol leven. Geheel logisch, hoor! Je bent jong, super ambitieus en aan het begin van een hopelijk geweldige carrière. Tussendoor moet er nog op een behoorlijke manier ge-socialized worden en word er aan alle kanten aan je getrokken. Volkomen terecht en ik denk enorm herkenbaar voor een groot deel de lezeressen van ThePerfectYou.nl.

No worries!

Planning is in vele gevallen de sleutel. Voor een gezonde en opgewekte levensstijl geldt dit niet anders. Mijn doelstelling was dan ook je vooral te laten zien dat een healthy living vooral een aanvulling is op je dagelijkse leven en niet als het zwaard van Damocles boven je hoofd hangt. Weet je nog toen ik je dat probeerde duidelijk te maken? Je keek me aan als een aap in een roestig horloge. De aanpak en doelstelling was simpel: de fitste versie van jezelf worden met de wetenschap dat je nu niet als een monnik door je drukke leven moest. Dat betekende slim en rendabel trainen.

Liever twee à drie keer een half uur intensief en scherp trainen, in plaats van vier keer per week een uur aanmodderen. Een gebalanceerd eetpatroon waarbij je humeur en lichaam een en al gezondheid en positiviteit zou ademen.

Vooruitgang en impact

De vooruitgang tot nu toe is vooral in je houding en uitvoering enorm zichtbaar. Waar je bij onze eerste lessen bijvoorbeeld als eerste concessies deed aan je houding, is je uitvoering nu enorm strikt! Aan je corestrength moeten we nog wel wat werk gaan verrichten, maar dat is geen schande als je voor het eerst op die manier je lijf aan het trainen bent. Over de impact van onze reis de afgelopen vijf weken kan jij zelf denk ik het beste oordelen. Je bent in ieder geval een grote brok positiviteit. Vooral bij het woord push-ups blijkt maar weer eens dat haat en liefde dicht bij elkaar staan, haha!

Einddoel

Vooral de laatste twee weken heb ik een enorme sprong gezien in je fysieke verandering. Als we deze lijn doortrekken weet ik zeker dat jij zonder twijfel de meest beach ready versie van jezelf zal worden. En ja, zelfs Doutzen zal zich zorgen gaan maken na haar zwangerschap. Buiten de bibbers van Doutzen hoop ik dat ook het toepassen van een fit en super positief leven na deze vijf weken voor altijd in je levenswijze verweven zijn.

Stefan

[gallery columns="2" link="none" ids="58701,58702"]
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

20 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!