Mannenmysteries ontrafeld

Mannenmysteries ontrafeld

Hoewel wij denken dat we alles weten over onze mannen, blijkt dit niet altijd het geval te zijn! Benieuwd wat jouw man voor je te verbergen heeft?! Wij onthullen een aantal van deze 'mannenmysteries'.

Credit: Modamotto

Mannenmysteries ontrafeld

1. Mannen zijn emotioneler dan vrouwen!

Opvallend, want normaal worden wij als de emotionele wezens gezien. Mannen vertonen een sterkere emotionele reactie voordat ze zich bewust zijn van hun gevoelens. Zodra ze zich eenmaal bewust zijn van hun emotionele gevoelens onderdrukken ze deze en zetten ze hun pokerface op. Hun lichaam gaat in de 'vlucht of vecht' stand zodat ze snel kunnen handelen bij een mogelijke bedreiging, blijkt uit onderzoek.

2. Mannen voelen zich sneller eenzaam.

We hebben allemaal vrienden,, collega's, familie, buren, etc. nodig, maar de man net iets meer dan de vrouw. Vooral mannen op leeftijd kunnen slecht tegen eenzaamheid.

3. Inlevingsvermogen

Hoewel veel studies uitwijzen dat vrouwen zich veel beter kunnen inleven in een ander, blijkt dit niet helemaal waar te zijn. Mannen blijken zich wel degelijk in een ander in te kunnen leven. Alleen in plaats van hun 'medegevoel' te tonen, zijn ze bezig met een oplossing voor het probleem van de ander.

mann Credit: MenClothing

4. Ontwikkelen vaderlijk gedrag

Niet alleen de vrouw raakt zwanger ook de vaders-in-spe ondergaan hormonale veranderingen gedurende de zwangerschap. Het testosterongehalte van de man daalt en het prolactine gehalte stijgt. Hierdoor wordt de man hulpvaardiger en liever. Ze ontwikkelen 'vaderlijk gedrag'. Helaas schijnt het zo te zijn dat de hormonen zich weer herstellen na de zwangerschap!(Too bad!)

5. Territoriumdrang

Hoewel vrouwen ook redelijk bezitterig en jaloers kunnen zijn als het om hun love-life gaat, hebben mannen dit veel sterker. (Niet heel verrassend!) Mannen hebben een veel grotere territoriumdrang dan vrouwen. Als hun liefje, kinderen, huis, etc bedreigd wordt laten de heren zich door niets of niemand tegenhouden.

6. Wie is de baas?

Mannen hebben een duidelijk hiërarchie nodig. Als mannen niet weten wie de baas is, raken ze in de war. Daarom zijn mannen ook geschikt(er) voor het leger of in een hiërarchisch bedrijf, deze laten het testosteron gehalte van de man dalen.

couple

Credit: Stylemepretty

7. Uitleg van hun machogedrag

Ook benieuwd waarom onze mannen het af en toe niet laten kunnen om naar andere vrouwen te kijken? Schijnbaar heeft testosteron niet alleen invloed op het machogedrag van de man, maar ook op hun libido. Hierdoor kunnen mannen er soms niets aan doen als ze naar een andere vrouw kijken. Hun hersenen gaan dan over op de automatische piloot. Gelukkig voor ons zijn ze de vrouwen vaak alweer vergeten zodra ze buiten hun gezichtsveld zijn.

Nog meer mannenweetjes:

  • Mannen kunnen moeilijker dealen met emotionele gevoelens en gebeurtenissen omdat hun hersenhelften niet goed samenwerken
  • De man kan beter tegen een depressie dan de vrouw. Dit komt omdat ze zich niet bewust zijn van hun emoties!
  • De meeste mannen maken zich niet zo druk om wat voor kleren ze aantrekken totdat iemand anders dezelfde outfit draagt. Dan maken ze zich er direct erg druk om!
  • Mannen zonder vrouw leven korter
Redactie ThePerfectYou.nl

Door

20 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!