7 redenen om wél blij te zijn met mannen

7 redenen om wél blij te zijn met mannen

Mannen zullen waarschijnlijk altijd met stipt ons favoriete onderwerp blijven om over te klagen, ongeacht of we vrijgezel, verliefd op (on)gelukkig getrouwd zijn. Ze geven er meestal genoeg reden toe. Hij belt niet vaak genoeg, kijkt nét iets te lang naar hoogblonde bardames of weigert zichzelf eraan te herinneren het dopje op de tandpasta te doen. Enfin, we zouden bijna vergeten dat ze af en toe ook nog eens wat goed doen. Daarom geven wij je zeven redenen om wél blij te zijn met mannen!

Credit: Chris Craymer

1. Mannen doen dingen die buiten jouw natuurlijke werkveld liggen

Met andere woorden: mannen zijn van nature handig. De meeste vrouwen zijn nu eenmaal niet in de wieg gelegd om banden te plakken, dingen aan de muur te hangen of om überhaupt een boormachine in handen te hebben. Naast dat we er doorgaans de grootste moeite mee hebben, vinden we het ook nog eens enorm vervelend om te doen. Mannen niet. Mannen houden van klussen en zijn er goed in. Jij bent weer goed in andere dingen, dus zo vul je elkaar perfect aan.

2. Mannen maken zich niet zo druk

Één van onze grootste klachten over mannen is dat het zulke simpele zielen zijn.  Ironisch genoeg is hun - naar onze mening - grootste zwakte ook hun grootste kracht. De simpele ziel is namelijk wel simpelweg gelukkiger! Mannen maken zich niet druk wat anderen van hun vinden en houden zich al helemaal niet bezig met zinloze zaken als roddelen. En als ze ruzie hebben met hun beste vriend, is dat na één gezamenlijk biertje alweer opgelost. De man is snel gelukkig en dus gauw tevreden. Hij tevreden = jij tevreden. Oké, we moeten wel toegeven dat voetbal is hier de enige uitzondering op is (als zijn voetbalteam verliest, vlucht dan maar gewoon).

mannen2

Credit: Chris Craymer

3. Mannen weten dingen die buiten jouw natuurlijke werkveld liggen

De gemiddelde vrouw uit het millennium tijdperk weet best de reilen en zeilen van technologie. Toch blijft het verfijnde oog voor technische details aan mannen verbonden. Of je nou een nieuwe smartphone, tablet of laptop nodig hebt, hij kan je er 9 van de 10 keer een goed advies over geven. Ook fijn: je kan het vervelende installatiewerk aan hem overlaten, zodat het apparaat gebruiksklaar is.

4. Hij heeft een oneindig hoog libido

We weten dat er ook menig vrouw is die hier minder blij mee is (het oeroude cliché, "hij wil vaker dan ik"), maar bedenk er ook eens de pluspunten van. Dat hij vaak zin heeft, is ook een compliment voor jou. Hij vindt je sexy, mooi en aantrekkelijk! Zie dat als een boost voor je ego.

Mannen

Credit: Chris Craymer

5. Ze weten van aanpakken

Mannen houden van actie. Vrouwen moeten dikwijls eerst nog duizend keer erover nadenken voor ze iets doen. Dat is natuurlijk niet altijd slecht, maar zo af en toe vragen situaties om direct aanpakken. Daarnaast zijn mannen gewend om het initiatief te nemen. Wel zo makkelijk!

6. Mannen zijn sterk

Sinds mensenheugenis bestaat er de sekse-strijd, die waarschijnlijk eeuwig zal voortduren. Discussies wie er nou waar in beter is, blijven altijd interessant. Maar er is één ding waar we het nooit van ze kunnen winnen en dat is kracht. Maar of we dat nou echt erg vinden? Non. Het hevige sjouwwerk blijft aan hem voorbehouden. En wat is nou fijner dan na een lange dag in zijn grote armen kruipen?

7. Hij ziet jouw minpunten écht niet

Vrouwen kunnen over werkelijk alles onzeker zijn. Een kilootje teveel, cellulitis, te kleine borsten, te grote borsten, lovehandles, noem het maar op. Het stomme (en fijne) is dat mannen die zogenaamde minpunten vaak niet eens zien. Eigenlijk zien ze het pas tot jij ze er op wijst. Niet meer doen dus!

mannen3

 Credit: Chris Craymer

Benieuwd naar de belangrijkste verschillen tussen mannen en vrouwen? Klik hier!

Weten of jij een mannelijk of een vrouwelijk brein hebt? Klik hier!

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

10 maart 2014

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!