Maak een kruidentuin binnen - met leuke kruidenplantjes

Maak een kruidentuin binnen - met leuke kruidenplantjes

In de zomer net zoveel genieten van je plantjes als in de winter? Haal ze gewoon naar binnen!

Dit is toch een briljant idee, een rek met kruiden potjes! Het scheelt ruimte, maar het ziet er ook nog eens super gaaf uit. Zoek twee oude plankjes, koop ijzeren beugels bij een bouwmarkt en doe deze om de glazen potjes heen. Wij zijn fan van deze kruidentuin binnen in huis!

Waar verzamel je de kruiden?

Je kunt zo'n rek niet overal ophangen omdat sommige kruiden voldoende licht moeten krijgen. Het beste is als je het kruiden rek ophangt in de buurt van een raam. Anders kun je ze weggooien!

Verzorging

Bij de één doen de kruidenplantjes het geweldig, bij de ander is het een drama. Die kan ze na een week al weggooien. Wil je dit voorkomen? Het is belangrijk dat je de plantjes echt goed verzorgd. (Nee je hoeft niet tegen ze te praten..) Geef ze 1 á 2 keer per week water. Als het plantje teveel uitlopers krijgt moet je ze een beetje bijknippen. That's it! Dat kan toch iedereen?

Inspiratie

Er zijn natuurlijk heel veel leuke dingen die je kunt doen met je kruiden. Bijvoorbeeld je eten op smaak brengen zonder veel zout te gebruiken, of las een relaxmomentje in en ontspan met je eigen verse muntthee. 

Favorieten

kruidenpot schuin
Dit is een van onze favoriete kruidentuinen, te bestellen via Etsy voor $39.   


Ook leuk: de speelse variant, te bestellen via Etsy voor $68.

Heb jij ook een leuk idee voor kruiden die over zijn? Of heb je al een mooie kruidentuin binnen? Laat het ons weten in een reactie! 

Sarah Glasbergen

Door

28 oktober 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!