Welke kleding is fair trade?

Welke kleding is fair trade?

We spotten steeds meer eco fashion. Maar hoe vind je het en waar koop je het?

Rekening houden met het milieu is niet meer alleen voor suffe geitenwollen types. Anno 2014 wordt het steeds meer gedaan en daarom duiken er overal duurzame producten op. We spotten ook steeds meer eco fashion. Maar wat is het nou eigenlijk en waar koop ik het?

Wat is ecologische mode?

Eco mode is kleding en lingerie gemaakt van biologisch katoen. De kleding moet een keurmerk (bijvoorbeeld EKO-keurmerk) bevatten om te voldoen aan de term. Om dat keurmerk te krijgen worden er eisen gesteld: energie- en waterbesparing, afvalreductie of het verminderen van uitstoot.

De stoffen voor eco mode zijn vaak afkomstig van biologische (katoen)teelt. Maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. Daarnaast stelt eco mode eisen aan de sociale omstandigheden voor de mensen in de naaiateliers.

Er wordt gecontroleerd of er geen kinderarbeid voorkomt, of mensen een vast salaris ontvangen en of er sprake is van scholing of medische zorg. Je draagt dus niet alleen een steentje bij aan het milieu, maar ook aan een betere wereld!

Waar koop ik het?

Ben je enthousiast geworden? Kijk dan eens op:

Hoe herken ik fair trade kleding?

Bepaalde merken zoals Kuyichi, Saint basics en Pants to Poverty, hebben alleen 'groene' kleding. Je kunt ze herkennen aan de keurmerken 'Global Organic Textile Standard' en 'Organic Exchange'. 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

29 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!