Beter slapen door voeding

Beter slapen door voeding

Heb jij last van slapeloosheid? Door deze soorten voeding kun jij beter slapen.

Slapeloosheid is één veelvoorkomend en vervelend iets dat ons mensen kan plagen. Slapen is namelijk ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je geest, maar ook voor je lichaam. Het bepaalt je humeur en ook de mate waarin jij kunt functioneren. Slapeloosheid kan komen door piekeren, stress en het hebben van grote zorgen.

Bij langdurige slapeloosheid kun jij het beste naar een dokter toe. Maar kun jij moeilijk in slaap komen of lig je vaak nog een half uur te woelen voordat je gaat slapen? Dan kun je door middel van bepaald soort eten zorgen dat jij een betere nachtrust krijgt. Wij hebben er voor jou 9 op een rij gezet.

Beter slapen door voeding 

 

1. Slapeloosheid? Eet kersen

Bewaar bijvoorbeeld een fles met kersensap in de koelkast en drink een klein glaasje van deze sap voordat je gaat slapen. Waarom is kersensap goed? Omdat hier melatonine inzit en juist dit stofje helpt jou beter te slapen.

2. Amandel

Amandel is eigenlijk een superfood en kan ook een hulp zijn bij jouw slaapproces. Amandelen bevatten namelijk magnesium en dit helpt jouw lichaam te ontspannen. In amandelen zitten ook gezonde vetten dus het is sowieso niet verkeerd om dit te eten!

LEES OOK: Gezonde vetten, waarom deze essentieel zijn

3. Tomaten

Tomaten kunnen jou dat steuntje in de rug geven. Tomaten bevatten lycopeen en dat help bij een goede nachtrust. Lycopeen zit voornamelijk in de schil van de tomaat. En wist je dat lycopeen ook helpt bij het creëren van een sterkte en gezonde huid? Ook helpen ze o.a. bij het verminderen van hart-en vaatziekten, helpen ze tegen veroudering, verlagen ze de kans op kanker en helpen jouw immuunsysteem te versterken.

4. Yoghurt

In yoghurt zit calcium. Calcium helpt te ont-stressen. Stress is een enorm grote factor waardoor jij slapeloosheid kunt ontwikkelen. Hoe vaak pieker jij niet als jij in bed ligt? Ook kan je lichaam calcium beter verwerken. Daarom is het niet erg om dit 's avonds nog te eten. Calcium zit ook in o.a. melk en kaas. Met een hongergevoel slapen is ook erg vervelend, ook daarom kan een bakje yoghurt voor het slapen gaan jou helpen.

5. Thee

Thee is erg populair om een goede nachtrust te krijgen. Alleen al omdat het je helpt te ontspannen. Maar er zijn speciale soorten thee die jouw lichaam een goede nachtrust geven, zoals kamillethee, groene thee en citroengras thee. Thee waar cafeïne inzit, moet je vermijden.

6. Boerenkool

Ook in boerenkool zit een grote hoeveelheid calcium die jouw lichaam helpt ontspannen na een stressvolle dag. Wat grappig is aan boerenkool is dat het je energie geeft overdag en rust geeft na de dag. In boerenkool zitten ook essentiele mineralen, eiwitten en vezels. Kook je boerenkool met een heel klein laagje water, zodat de vitamines er het beste in blijven zitten.

7. Volle granen

Ook in volle granen zit magnesium en zoals we al eerder hebben vermeld, helpt dit jou om beter te ontspannen en goed te kunnen slapen. Let dus bij producten op of ze volle granen bevatten.

8. Paprika's

In paprika zit vitamine C, dat op een natuurlijke manier jouw lichaam tot rust doet komen. Ook versterkt vitamine C jouw immuunsysteem. Hetzelfde als voor boerenkool geldt voor paprika: het geeft je energie wanneer je dit nodig hebt, en de rust wanneer jij in slaap wil vallen.

9. Kikkererwten

In kikkererwten zit ook grote hoeveelheid aan vitamine B6 dat ook melatonine doet aanmaken. Het is een preventief geneesmiddel dat helpt om jouw lichaam op een natuurlijk manier in slaap doet vallen. 

TIP: Meer etenswaren die jou helpen bij het slapen kun je vinden op Bembu.com
Rosalyn van Houwelingen

Door

24 april 2015

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Reageer!

Wat is jouw mening hierover?

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!