Groene thee - Alles wat je moet weten

Groene thee - Alles wat je moet weten

Alle voordelen van groene thee.

Dat groene thee tot de gezondere dingen des levens behoort, wist je waarschijnlijk al. Maar dat het kanker kan voorkomen, je lever beschermt tegen alcohol én dat je ermee kunt afvallen is waarschijnlijk nieuw voor je.

Wij doken in een groot groene thee onderzoek en kwamen erachter welke benefits de Oosterse thee heeft. En we kunnen alleen maar zeggen, als je het nog niet deed... sla een lading groene thee in huis en start drinking!

Wat is groene thee?

Groene thee is thee (joh!) gemaakt van de bladeren van de Camilla sinsensis. Om een lang en oninteressant verhaal kort te houden, dat is een plant. In China en Japan staat het al eeuwen bekend om de verkwikkende werking. Groene thee bevat geen calorieën (ja, je hoort het goed, géén!), is PH-neutraal en bevat antioxidanten.

Groene thee bevat wel cafeïne maar in tegenstelling tot in zwarte thee of koffie is deze cafeïne verbonden met zogenaamde looistoffen waardoor het langzamer door je lichaam verdeeld wordt. Zwarte thee drinken we traditioneel in het Westen en is gemaakt van zwaardere gefermenteerde bladeren (en stukken minder gezond!).

De voordelen van groene thee

  • Een karrevracht aan antioxidanten. Antioxidanten kunnen het natuurlijke afweersysteem versterken om de schadelijke effecten van vrije radicalen tegen te gaan.
  • Het helpt je met afvallen, maar daarover later meer.
  • Party animals opgelet! Groene thee beschermt je lever tegen alcohol.
  • Er zijn onderzoeken die bewijzen dat groene thee positieve effecten heeft voor een hele lading enge ziektes: kanker, hart- en vaatziekten, Alzheimer, diabetes en de ziekte van Parkinson.
  • Groene thee helpt tegen een hoge bloeddruk.
  • Het geeft je immuniteitssysteem een flinke boost.
  • Groene thee zou stress aanzienlijk kunnen verminderen.
  • Het hydrateert beter dan water.

Afvallen met groene thee

Yes ladies, je kúnt afvallen met groene thee. Máár: het is geen wonderdieet, waardoor je in een korte tijd van size lovehandles naar size zero gaat. Zie groene thee als een heel fijn hulpje. Je kunt met groene thee afvallen omdat je meer energie verbrandt en tegelijkertijd afvalstoffen in je lichaam vermindert.

Onderzoeken hebben aangewezen dat deze thee écht helpt met afvallen doordat je stofwisseling vermindert. Wanneer je stofwisseling versnelt verbruikt je lichaam meer energie waardoor je sneller zult afvallen.

Voorwaarde is wel dat je dagelijks een paar koppen drinkt (2-4) en er geen suiker of zoetjes in doet. Als je regelmatig beweegt en let op je voeding zal het afvallen natuurlijk sneller gaan!

TIP: Laat het gekookte water eerst 7 tot 10 minuten afkoelen voordat je het zakje erin doet, anders kook je de antioxidanten kapot.

Welke soorten?

Er zijn twee soorten groene thee: losse thee of in theezakjes. Theezakjes scoor je bij de supermarkt, bijvoorbeeld van Pickwick en Lipton. Losse thee is in gespecialiseerde toko's en winkels als De Tuinen te koop.

Laatstgenoemde wordt vaak als gezonder en beter gezien. Dit is echter niet altijd per se het geval! In principe is groene thee uit de supermarkt ook gezond en geschikt om mee af te vallen.

Groene thee in andere producten

Je ziet groene thee ook af en toe voorbij komen in andere producten. Als smaakje bij etenswaren, zoals bij de macarons, maar ook als ingrediënt in huidverzorging artikelen (dag- en nachtcrèmes) wordt het veel gebruikt. Dit omdat groene thee preventief zou werken tegen huidveroudering.

Credit: Mens en Gezondheid

 

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

08 februari 2016

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!