Kamillethee - 10 redenen om iedere dag een kopje te drinken

Kamillethee - 10 redenen om iedere dag een kopje te drinken

Een kopje kamillethee is niet alleen lekker, maar ook nog eens super gezond! Lees hier waarom jij een kopje kamillethee moet drinken!

Kamillethee echt een wonderthee? Jazeker, al sinds de Oudheid mag het de naam wonderthee met trots dragen! Naast het feit dat kamillethee bekend staat om zijn rustgevende werking bij stressvolle periodes, helpt het ook bij vermoeidheid en paniekaanvallen

Een kop kamillethee voordat je de man in kruipt en je slaapt als Doornroosje! Deze thee heeft niet voor niets het stempel wonderthee. Dit natje geeft jou meer dan alleen een moment van rust. Tien redenen om iedere dag een kopje weg te tikken.

 

1. Spijsverteringsproblemen en menstruatiepijn

Het is algemeen bekend dat spijsverteringsproblemen en menstruatiepijn verergeren bij stress. Door het rustgevende aspect in de thee verminder je buikkrampen, obstipatie, diarree en winderigheid.

2. Kamillethee goed bij keelpijn

Het verzacht je keel. Je kan er mee gorgelen, maar je kan het ook gewoon drinken met een lepel honing om het effect te versterken.

3. Werkt als pijnstiller

Stress verlaagt onze pijngrens. Door het kalmerende effect in de kamillethee gaat onze pijngrens omhoog.

4. Kamillethee bevochtigd

Heb je meer vocht nodig bij bijvoorbeeld uitdrogingsverschijnselen? Drink dan deze thee.

TIP: Don't overdo it, dit kan zorgen voor een misselijk gevoel. Wissel gewoon lekker af: welke thee is, naast kamille thee, nog meer goed voor je?

5. Functioneert als ontsmettingsmiddel

Kamille werkt desinfecterend. Je kan het gebruiken bij wonden: zet een kop kamillethee, laat dit afkoelen en giet vervolgens de lauwe thee over de al schoongemaakte wond.

6. Kamillethee helpt bij jeuk

Heb je last van jeuk? Dan kun je op deze plek het zakje van de kamillethee neerleggen. Voor je weet is het foetsjie!

7. Werkt verkoelend

Een nachtje niet zo goed geslapen en last van opgezwollen wallen? Leg zakjes kamillethee op je ogen en laat ze even rusten. Je wallen verdwijnen als sneeuw voor de zon!

8. Goed voor de luchtwegen

Ook verkoudheid en allergie pakt kamillethee aan. Pak een paar zakjes van deze thee en stop deze  in een kom met warm water. Pak vervolgens een handdoek en leg deze over je hoofd en de kom heen. Hang met je hoofd boven de kom en inhaleer de lucht goed in.

9. Kamillethee als gezichtsverzorging

Het zuivert je huid. Je kunt er voor kiezen zoals hierboven beschreven om boven een kom te gaan hangen, maar je kunt ook met een kop lauwe kamille thee je gezicht wassen. Lekkah!

10. Haarverzorging

Kamillethee versterkt  je haarwortel en helpt tegen haaruitval. Je kan de thee na het wassen over je haar heen gieten (niet uitspoelen), vervolgens uitkammen en laten opdrogen. Lucious locks here we come!

WIST JE DAT: kamillethee blond haar een mooie glans geeft?

Redactie ThePerfectYou.nl

Door

07 april 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!