Je huis op een natuurlijke manier lekker laten ruiken

Je huis op een natuurlijke manier lekker laten ruiken

Hoe kan je je huis op een natuurlijke manier lekker laten ruiken? Wij vonden 5 snelle tips!

Een lekker fris ruikend huis willen we allemaal wel. maar om nou elke dag te gaan sproeien met chemisch ruikende poetsmiddelen is misschien geen ideale situatie. Wat zijn natuurlijke alternatieven, zodat je huis tóch fris ruikt? Wij zochten het voor je uit.

 

5 natuurlijke manieren om je huis heerlijk te laten ruiken

Citroenwater in de magnetron

Knijp twee citroenen uit in een bakje water en laat een minuut draaien in de magnetron. Het water gaat koken en stoom afgeven, waarbij ook de heerlijke geur van citroen vrijkomt. Dit is trouwens ook gelijk het moment om snel even met een doekje de magnetron schoon te vegen binnenin. 

Zakjes met lavendel

Verstop kleine zakjes met (gedroogde) lavendel in je huis, zoals in je kledingkast. Zo krijgt je kleding een subtiele lavendel touch zonder dat je met artificiële stoffen aan de gang bent gegaan.

Verse bloemen

Al duizenden jaren dé perfecte optie als je iets prachtigs wilt dat ook nog eens lekker ruikt. Bloemen zien er niet alleen fantastisch uit in je interieur, maar verspreiden ook een heerlijke geur. 

 

Eten dat lekker ruikt

Er zijn allerlei dingen die je zelf kan maken die overheerlijk ruiken. Niet alleen kan jij achteraf genieten van wat lekkers, maar je huis ruikt ook nog eens zalig. Win-win! Deze dingen ruiken heerlijk:

  • Rode wijn met kaneel en kruidnagel: gewoon aan de kook brengen (je kan het achteraf gewoon opdrinken, of bijvoorbeeld gebruiken om peren of appels in te pocheren).
  • Vers brood (wat dacht je van deze zoete speltbroodjes?)
  • Verse appelcake of appeltaart 

Wattenstaafjes met olie

Lifehack alert! Dip een wattenstaafje in een natuurlijke olie (zoals bijvoorbeeld eucalyptus olie) en duw ze tussen de velletjes papier van een toiletrol. Zo blijft je toilet of badkamer lekker fris ruiken! Hoe meer wattenstaafjes je gebruikt, hoe sterker het effect.

Marianne Nykjaer

Door

17 maart 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!