Recept: Maak zelf zoete speltbroodjes

Recept: Maak zelf zoete speltbroodjes

Dit weekend is het Pasen. Een weekend lang lekker eten, daarom eindigen wij de week met een paasrecept van Lana.

Lana is foodblogger van Oh my Meal. en deelt deze week weer een heerlijk recept!  Heb je nog geen idee hoe je Pasen het beste kunt beginnen? Bak dan deze zoete speltbroodjes!

Recept zoete speltbroodjes

Ga jij voor een bewust Paasontbijt/brunch, maar wil je toch een beetje zoetigheid op tafel? Dan zijn deze zoete speltbroodjes zeker een aanrader! Geen schuimpjes, paaseieren en typische Paashapjes voor ons dit jaar! Wij gaan genieten van de wat gezondere hapjes. Op het menu staat: speltpannenkoekjes gebakken in kokosolie (lekker zoet),  chia pudding, fruitsalade, kokosyoghurt en natuurlijk mijn favoriet: zoete speltbroodjes!

Zo maak je de broodjes zoet!

Deze zoete speltbroodjes zijn heerlijk! Ze zijn lekker klef van binnen en hebben van buiten een krokant korstje. Ze vullen enorm, dus al te veel broodjes hoef je niet te maken! Je kan ervoor kiezen om speltmeel te gebruiken in plaats van bloem, dit maakt het broodje wel (nog) een stuk machtiger en het broodje zal bruin worden in plaats van wit. Een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.Gebruik honing of Agavesiroop om de broodjes te zoeten. Mijn voorkeur heeft honing, omdat Agave toch iets minder gezond is.

Recept 

voor vier broodjes

Ingrediënten

  • 250 gram speltmeel (of bloem)
  • 3 el honing
  • 150 ml lauw water
  • 2 tl gist
  • snufje zout

Bereiding

  • Meng in een grote kom de speltbloem met het water en de gist. Dit doe je met een mixer met deeghaken of gewoon goed met je handen. Voeg nu een snufje zout toe en kneed nog eens goed door.
  • Maak van het deeg een bal en laat 45 minuten rijzen op een warme plaats, onder een warme, vochtige doek.
  • Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 180 graden C. Leg op het rooster een vel bakpapier.
  • Na het rijzen de honing toevoegen en goed door het deeg kneden. Lekker plakkerig! ;-)
  • Maak van het deeg vier bollen en leg op het met bakpapier beklede rooster.
  • Bak de broodjes af in 20 tot 25 minuten.
Lana Smits

Door

02 mei 2017

Leuke artikelen

Andere artikelen in deze categorie

Verder lezen

Andere artikelen in deze categorie

Motivatie in je inbox!